Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek érdemes a mai...

Szerintetek érdemes a mai gyerekeknek antik irodalmat tanítani/olvasni? Miért?

Figyelt kérdés

2015. jan. 1. 19:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is érdemes, de ahogy előttem is írták, nem általános iskolában. Az én gimis irodalomtanárom nagyon jó volt, az antik irodalmat is élvezetesen tanította. Mi ráadásul kötelezően tanultunk latint is, na ott volt ám csak antik irodalom...! :) Jó tanárok azt is érdekessé tudják tenni!
2015. jan. 8. 20:11
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A Szent Johanna Gimnazium es mondjuk az Odusszeia ket teljesen kulonbozo dolog. Szerintem fontos az antik irodalommal megismertetni a gyerekeket, mert anelkul ki ertene peldaul, hogy "sziszifuszi munka", vagy "Damoklesz kardja fugg felette" (es meg sorolhatnam a mindennapi eletben hasznalatos)szolasokat/kifejezeseket/fordulatotokat. Mar gyermekkorban is be lehet vezetni egyszerusitve az antik torteneteket, mint pl. Daidalosz es Ikarosz. Erre valok a Gorog mondak konyve es a Romai mondak konyve. Nem kell felni toluk, csak gazdagitjak a kepzeloerot, bovitik a szokincset, es igenis tanitanak kitartast, meggyozodest, ragaszkodast, igazi tartos szerelmet! Mindenkeppen jellemepitoek.
2015. jan. 13. 09:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Utazás történetek Robinzonád Swift Gulliver poénos Odüsszeaia Odüsszeusz utazásai küzdelmei ezeket modern formában is lehetne tálalni eléjük tárni Oidipus s Antigén na én itt olyan korban voltam ezeket nem fogtam fel de!még nálunk Rubik Ernő a matek térábrázoló geometriai akarta színekkel bemutatói s lett Rubik kocka addig svédeknél nagy utazás kalamajka-kalevala svéd eposz lett nils horgelson Selma Lagerlöftől(akú antiszemita földrajztanárként az utazást mutatta be egy lúd határtól;))
2020. ápr. 20. 01:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Jav.aki szintén bemutatói utazást egy lúd hátáról
2020. ápr. 20. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!