Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tudnátok küldeni egy olyan...

Izabella_Andrea kérdése:

Tudnátok küldeni egy olyan oldalt ahol Mitológiai történeteket találok?

Figyelt kérdés

El szeretnék olvasni olyan mitológiai történeteket amelyek Larousse - Mitológiai történetek című könyvben vannak ,azomban a könyv nincs meg nekem és a neten sem találtam tartalmát. A történetek: Iaszón és az aranygyapjú

Thészeusz és a Minótaurosz

Daidalosz és Ikarosz

Héraklész, a leghíresebb hős

Midasz király, az arany bolondja

Pügmalión és álmai asszonya

Erósz és Püszkhé

Phaethón és a nap szekere

Arakhné kihívása

Perszeusz, Medusza legyőzője

Odüsszeusz kalandjai

Ezeknek a történeteknek a tartalmuk kellene . Légszi ha tudtok segítsetek nagyon fontos! Előre is köszönöm!

2014. dec. 27. 13:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Amor és Psyche (nem Erosz Amor(Cupido) megfelelője bizonyos szinten): [link] itt az ötödik könyvre kattints, majd tekerd feljebb és az első szaggatott vonal alatt kezdődik az ő történetük

Odüsszeusz kalandjai: Odüsszeia, ez egy eposz, elég hosszú

És itt van még jó pár sztori (pl. Héraklész):

[link]

Ennek a könyvnek az érdekessége az, hogy Kerényi Károly görögül irta és végig úgy beszél benne, mintha ő is görög lenne és az ő mitológiájuk lenne. Aztán a lánya Kerényi Grácia forditotta magyarra. Az egyik legjobb ilyen téren. De emészteni kell.

Tartalmakat le tudom irni neked, ha érdekel; de ilyen szempontból a wikipédia is nagyon jó. Felületes, de izelitőnek nem rossz.

2014. dec. 28. 23:41
 2/2 anonim válasza:

[link]

Tessék Iza itt az Arakhné kihívása történet

2015. jan. 3. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!