Tudnátok küldeni egy olyan oldalt ahol Mitológiai történeteket találok?
El szeretnék olvasni olyan mitológiai történeteket amelyek Larousse - Mitológiai történetek című könyvben vannak ,azomban a könyv nincs meg nekem és a neten sem találtam tartalmát. A történetek: Iaszón és az aranygyapjú
Thészeusz és a Minótaurosz
Daidalosz és Ikarosz
Héraklész, a leghíresebb hős
Midasz király, az arany bolondja
Pügmalión és álmai asszonya
Erósz és Püszkhé
Phaethón és a nap szekere
Arakhné kihívása
Perszeusz, Medusza legyőzője
Odüsszeusz kalandjai
Ezeknek a történeteknek a tartalmuk kellene . Légszi ha tudtok segítsetek nagyon fontos! Előre is köszönöm!
Amor és Psyche (nem Erosz Amor(Cupido) megfelelője bizonyos szinten): [link] itt az ötödik könyvre kattints, majd tekerd feljebb és az első szaggatott vonal alatt kezdődik az ő történetük
Odüsszeusz kalandjai: Odüsszeia, ez egy eposz, elég hosszú
És itt van még jó pár sztori (pl. Héraklész):
Ennek a könyvnek az érdekessége az, hogy Kerényi Károly görögül irta és végig úgy beszél benne, mintha ő is görög lenne és az ő mitológiájuk lenne. Aztán a lánya Kerényi Grácia forditotta magyarra. Az egyik legjobb ilyen téren. De emészteni kell.
Tartalmakat le tudom irni neked, ha érdekel; de ilyen szempontból a wikipédia is nagyon jó. Felületes, de izelitőnek nem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!