Érdekel valakit a szexuális forradalom és ha igen miért?
Az meg mi? A szexualitás egy normális, természetes dolog.
Inkább prűd elnyomás volt párszor.
Azt kell megnézni, milyen volt a "nyugati" társadalmi konvenció korábban. Általánosságban sokkal konzervatívabb volt. Akkor még megvolt az az elvárás, hogy a fiú menjen el bemutatkozni a lány szüleinek, mielőtt járni kezdenek. A modern táncokat és zenéket megbotránkoztatónak tartotta a felnőtt korosztály, sőt konkrétan undorítónak. Akkoriban még egy család szégyenkezett, ha a lányuk nem volt szűz házasság előtt, stb. Mondjuk ez a kb. 40-50-es évekig volt jellemző, a felnőtt lakosság körében.
Ehhez képest nézd meg, mi van most. A társadalmi normák eléggé megváltoztak.
Teljesen igazad van abban, hogy nagyban megváltoztatta a mostani életünket. Viszont ez azt is jelenti, hogy amit nagyon szeretek (beat kultúra, szexuális forradalom, hippik) nagymértékben hatottak a most kialakult normarendszerre? Azaz hippik nélkül nem terjedt volna el ilyen mértékben a kábítószer használat? (szerintem nem ilyen egyértelmű) A szexuális forradalomnak meg kellett történnie, ugyanakkor mindent kritikával kell kezelni és nem ezen minták szerint élni. Valamilyen szinten felszabadulni, nem túllépve a határokat, csak feszegetni.
A szexuális forradalom más mederbe terelődött ma szerintem és ez a fő probléma. Úgy élik meg őket mintha követendő példa lenne. Azonosulási folyamat indul meg az emberekben pedig az egész célja szerintem nem ez lett volna.
Sok hülyeséget nyomjátok :D ez csak értelmetlen magyarázkodás.
Kettő vagy több FELNŐTT ember úgy csinálja egymással ahogy akarja. Ez nem erkölcs vagy bármi más kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!