Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek? Kritika,...

Gavrill kérdése:

Mi a véleményetek? Kritika, érzés.

Figyelt kérdés

Reád nézek mit látok?

Földön élő égi álmot.

Lelki erényt test képében,

Hősi szerelmet szép szívedben.

Kecses gazella járása, színes képzelgés valósága,

Selyem bőrű tapintása, nyugtató érzékek áradata.

Ajkaidnak csókra nyitott kívánata,

Ez mind te vagy nekem, valóság képében.

Van kinek szélsőségek vihara,

Kinek támasza, kinek fájdalma.

Az élet nehéz, kell a társ…

Ne feledd, hogy a köd szép lassan szétreppen,

Én majd ott leszek és fogom a kezed!

Fogjuk egymás kezét, vezetjük utunkat,

Problémák jönnek-mennek felettünk.

Tarts ki mellettem, segítsük egymást,

Az együtt töltött szép idő kell nekünk!

Ez az élet ajándéka,

Képes vagy sze-retni.

Nem csak, hogy szeret-ni

Engem szeretni.

2014. dec. 18. 08:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Naszóval:...

Nagyon közhelyes. Amolyan tipikus amatőr vers. Túl sok benne a hatásvadász, giccses elem, amik valahogy nem is illenek egymás mellé, emiatt a mű nem egyéb mint nagy szavak egymás után pakolva. A stílusa is elég archaikus, régies. Az első versszak például olyan Balassi korabelinek hangzik, csak azóta eltelt 400 év. Egyébként az eleje a legjobb. Látszik, hogy valahonnan beugrott ez a pár sor, és próbáltad addig ütni a vasat, amíg meleg.

A formára is oda kell figyelni. Még a legnagyobbak is küszködtek azzal, hogy a mondanivalójukat belepasszírozzák egy költeménybe. Nagyon eltérő a verssorok hossza, egyik versszak még hosszabb is egy sorral.

Ne vedd a szívedre, lehet ebből még bármi, de ha valóban szeretnél verset írni, akkor javaslom, hogy olvass sok szerelmes és egyéb témájú verset is. Kicsit nézz utána a verselésnek, ritmusnak. Ez nem szégyen és nem is hülyeség: Csokonai is tanulta az iskolában a költő mesterséget.

2014. dec. 18. 09:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Olyan, mint egy Ákos-dalszöveg, ugyanolyan giccses, közhelyes, hangzatos és üres. A végén még te is megtöltesz egy arénát - kétszer!
2014. dec. 18. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!