Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tényleg nem értik az emberek,...

Tényleg nem értik az emberek, hogy a komolyzene mennyivel cizelláltabb, mint tük-tük?

Figyelt kérdés
Mindenki süket???? Nme hiszem el, hogy egy Lady Gagyi legyen az etalon. Meddig lehet még süllyedni, az igénytelenség létráján?
2014. dec. 7. 08:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Akkor válaszolok, átlagember süket, neki csak a ritmust kell a fejébe tolni, mást úgy sem fog fel.

Primitív emberek csinálnak egymásnak primitív "zenét"

Zenéhez nem értenek, alapból sem, egy moll skálát nem tudnak elénekelni, de az arcuk hatalmas. Csak a műszaki cuccok kapcsolóít tologatják bot füllel, 0 zenei érzékkel, de az rohadt menő! Nos nem, hanem végtelenül szánalmas!!!!!

2014. dec. 7. 08:07
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Mi a jó?
2014. dec. 7. 08:08
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
Hja kérem, a magas kultúra soha nem volt a tömegeké, és nem is lesz. Talán nem is baj.
2014. dec. 7. 08:21
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

Ez elég összetett és nehéz kérdés. "Igénytelen" emberek mindig is voltak, akik a könnyebben emészthető, előműveltséget nem igénylő szórakozást kedvelték. Gondoljunk pl. az utazó színjátszókra a középkorban, akik gyakran elég egyszerű történetű de sikamlós, pajzán kis jelenetekkel hódítottak. Aztán valamikor a XX. század eleje felé a technikai fejlődésnek és a vallási nyomás csökkenésének köszönhetően a szórakoztatás (pl. zene) egy új termékké vált egy vadi új piacon. A kiadók, producerek, stb., az átlag tömegek igényeit elégítik ki, mert ők adják a legnagyobb profitot. A legkevésbbé igényes termékek szólnak általában a legnagyobb tömegekhez.

Ehhez az is hozzájárul, hogy ezzel alakítják is az ízlést, tehát minél egyszerűbb zene a pilanatnyi divat, annál többen fogják keresni. Szóval a kiadóknak érdeke, hogy a közönség ne is keressen mást, és hogy ezt tekintse a zene csúcsának.

Nem akarom persze leszólni a rock&roll, beat, stb. zenéket, az más kategória, mert ott azért még voltak igazi zenei tehetségek. Ez a nagyon gagyi tendencia talán valamikor a 80-as évek vége felé kezdődhetett. Szerencsére van még ma is hallgatható könnyűzene, de nagyon felhígúlt a kínálat.

Nyugati a zene, de keletre tart

És nem állja útját se tenger, se part

Persze nem biztos, hogy jót tesz neked

Ha kiszolgálják az ízlésedet

:)

2014. dec. 7. 08:22
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

Ennek a kérdésnek mi értelme volt?

Egyébként igénytelenség tük-tüknek minősíteni mindent, ami nem komolyzene.

2014. dec. 7. 08:23
 6/11 anonim ***** válasza:
41%
Ó, szóval aki nem csak a komolyzenét szereti, az hülye és süket is, nem csak igénytelen? Most, hogy jobban belegondolok, érzem is a zenei tehetség hiányát az olyan dalokon, mint a Strawberry Fields Forever, Good Vibrations vagy a Shine on You Crazy Diamond...
2014. dec. 7. 08:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem arról van szó, hogy a kérdezőnek kimaradt minden más stílus, csak a klasszikus maradt meg és az, ami a dizsiben dübörög. Kimaradt neki a dzsessz, a blues, rock&roll, beat, rock, disco, pop, underground, funky, R&B, stb. Én is inkább azokra a zenékre utaltam, amik szó szerint csak tuc-tuc zenék, és van bennük kb. 3 hang.

(#4 voltam.)

2014. dec. 7. 08:39
 8/11 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, minek hallgatsz tüktükölést, ha hallgathatnál komolyzenét is?

Hallgass szépen komolyzenét, saját lejátszóról, hogy a rádió adatátviteli minőségével se legyen gondod, és akkor neked sem kell hallgatnod a tüktüköt, és nekünk sem kell olvasni a nyafogásodat. Két légy egy csapásra, és mindenki jól jár.

2014. dec. 7. 08:52
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

Definiálnád a komolyzenét?

Amúgy valóban nehéz a kérdés, és talán nincs is jó válasz rá. Azonban felmerül pár kérdés. Ha egy mai zenét átírunk nagyzenekari hangzásra, akkor az komolyzenévé válik?

https://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE

https://www.youtube.com/watch?v=0K-bIUElvlc

Az eredeti dallam is igen kellemes, badarság lenne botfülünek nevezni minden zenészt, aki nem komolyzenét ír. A dallamot ugyanis ki kell találni.

De a másik kérdés az, ha egy komolyzenét tuc-tuc-osítunk, akkor az már komolytalan, igénytelen lesz? Nem hiszem, legfeljebb szélesebb rétegben megismerik a zenét.

https://www.youtube.com/watch?v=RRMz8fKkG2g

https://www.youtube.com/watch?v=8tIgN7eICn4

És ez csak egy-egy példa volt.

2014. dec. 7. 09:31
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

Én is szoktam komolyzenét hallgatni, de azt gondolom, hogy éppen a zene szellemiségéhez méltatlan az ilyen kemény ítélkezés...

Én egy dolgot nézek rossz szemmel, a beképzeltséget...

Nem lenne szabad ilyen módon ítélkezni, mert éppen ezzel lehet emberekkel megutáltatni az olyan csodálatos és mélyen emberi komolyzenét. Akármi is legyen a komolyzene... :)

2014. dec. 12. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!