Milyen gitár lenne nekem a legjobb?
Mivel kezdő vagy, így nem kell túlságosan drágát venni. Bemész egy hangszerüzletbe, elmondod, hogy te mit szeretnél, és ott javasolnak neked egyet.
Mivel hobbi szinten használnád, én mindenképp akusztikust javasolnék (fa, ami nem elektromos).
Mi köze van annak hogy hobbi szinten használná, ahhoz hogy milyen gitárt vesz? Talán hobbiból nem lehet rockot, metált stb játszani?
Az hogy elektromos vagy akusztikus gitárt veszel attól függ milyen stílusú zenét szeretnél játszani. Gondolom 14 évesen ha gitározni szeretnél akkor nem épp a felbontott ujjas játék szépsége miatt akarsz...
Ha elektromosat akarsz akkor erősítőre is szükséged lesz.
Kb 60 000 ből már veszel mind2-tőt, ami gyakorlásra is alkalmas (persze ha használtan veszed akkor olcsóbban is) de azért ajánlom hogy ha lehet spórolj egy kicsit, és vegyél jobbat...főleg erősítőt. Egy olcsóbb gitárral is játszhatsz haverokkal, bandában, viszont ha egy 15W-os kombód van azzal nem sokra mész dobos melett. És addig amíg spórolsz tuti találsz valakit aki kölcsön adna egy akusztikust, hogy addig legalább az alap akordokat begyakorold.(nagyon sok házban porosodik valahol egy akusztikus, csak körbe kell kérdezni)
Amúgy én ibanaz gio szériát javasolom, nagyon jó kezdő gitárok. Viszont a legjobb megoldás ha elmész egy gitárboldba, elmondod mi a helyzet, és ott egyből tanálcsonak is párat, és ki is próbálhatod őket(lehet nem tudsz gitározni, de azért a hagja alapján meg tudod mondani melyik tetszik jobban, melyiknek kényelmesebb a fogása stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!