Hogyan lehetnék művész?
Figyelt kérdés
Pontosabban a képzőművészetre gondolok.
Most 21 vagyok, és formatervezőnek tanulok, de nagyon vonz maga a képzőművészet, főleg a grafika, de a festészet is. Sokat rajzolok és folyamatosan képzem magam.
A mikéntjét viszont nem tudom a dolognak. A hétvégén ellátogattam az Artmarketre, ahol hivatásos művészek állították ki a műalkotásaikat. De ehhez mégis mi szükséges? Mit kell tennem például ha azt akarom, hogy egyszer az én műveimet is kiállítsák?
2014. okt. 14. 08:46
1/1 anonim válasza:
Pl. el kell végezni egy képzőművészeti főiskolát/egyetemet, festő/képgrafika szakon. A felvételi az eddigi kapcsolódó műveid bemutatásáról, a művészettörténeti ismereteid és a motivációd felméréséről szól. A képzés alatt természetesen beküldheted a festményeid különböző pályázatokra, amivel ösztöndíjakat nyerhetsz, kiállíthatsz és megismertetheted magad az emberekkel. És hát... festeni kell. Folyamatosan. Azért elég fura, hogy formatervező-tanoncként nincs képzőművész ismerősöd, szokott lenni átjárás a két dolog között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!