Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » 160 grammos papír jó akvarellhez?

160 grammos papír jó akvarellhez?

Figyelt kérdés

Sajnos nem kaptam akvarelltömböt, a lapok meg pocsék minőségűek voltak ( szerintem) .

Nem szoktam meríteni a lapot, hanem kifeszítem és arra mosom rá az alapot.

A 160g/m2-es lap nagyon csúnya lesz így? ( mondjuk, a tömbre rá van írva, hogy jó vízfestékhez is..de ki tudja..)

2014. szept. 2. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:

én nem szoktam bevizezni a lapot előtte.

az csak egyfajta lehetőség, nem kötelező. magyar szokás valamiért... de lehet szabadon bánni az eszközzel.

2014. szept. 4. 21:47
 2/9 A kérdező kommentje:

Tudom, de én úgy jobban szeretem. Pl eget-vizet, tükröződést vizes alapra sokkal szebben lehet festeni :)

Amúgy, hiába van a tömbre ráírva, hogy jó rá, nem ér egy kalap kakit sem a lap. beszívja a vizet elég hirtelen, nem lehet olyan gyorsan dolgozni, hogy a blending szép legyen ( vagyis lehet, de akkor roncsolódik a papír felszíne..ami áh..)

2014. szept. 6. 21:19
 3/9 anonim ***** válasza:
ha ecsettől roncsolódik a papír, akkor nem a papír súlyával van gond, hanem a minőségével.
2014. szept. 6. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
az akvarellpapírban rongy van. ha nem kifejezetten akvarellre tervezték a lapot, szerintem nem lesz jó.
2014. szept. 6. 21:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, rossz minőségű (pedig elég drágán vettem -.-) de egy nehezebb papír nehezebben rongálódik (merített papír vs sörteecset pl).

Ilyet még nem is láttam- első pillantásra jónak tűnt, kellemes a felszíne, tapintása, ceruzarajzoknak tényleg jó a tömb.

- de hogy minek írták rá, h akvarellhez is jó, amikor ennél egy sima nyomtatópapírra szebben lehet festeni

Köztes megoldásként, ameddig eljutok művészellátóig, szivaccsal viszem/vittem fel az alapot a száraz lapra, így nem ázik át annyira (igaz, hogy így pl sóval textúrát adni a háttérnek nem lehet, és nem is lesz olyan selymes a színkeverés..)

2014. szept. 7. 00:45
 6/9 anonim ***** válasza:
hm de ezek szerint vidéken laksz, hogy nem tudtál jót venni? nincs normális művészellátó?
2014. szept. 7. 08:56
 7/9 A kérdező kommentje:

észak-Somogy :D Szóval, 40-50 km-es környezetemben nincs ( esetleg Kaposváron..?)

Nálunk a városban van 2 papírbolt-"művészkellékes". Mindegyikben 2 hónapja ígérik, hogy rendelnek nekem fehér zselés tollat, illetve mindegyikben O.0' íígy néztek, (szó szerint így:D) amikor megkérdeztem, radírceruzát árulnak-e :D Sőt, egyikben( meglepő módon a nagyobban) az eladónak én mondtam el, hogy mi az és mire jó.

Na, most az akvarelltömb váltott ki hasonló reakciókat:D

Holnap bemegyek újra és veszek ívet, mert ez.. :D

2014. szept. 7. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:
azt is teheted, hogy összegyűjtöd, mi kell, és interneten megrendeled...
2014. szept. 7. 11:09
 9/9 A kérdező kommentje:

Jogos :) Csak a postaköltség miatt úgy éri meg, ha sok mindent rendelek egyszerre, az meg pénzbe kerül :)

Meg nem tudom, lehet nekem nagyok az igényeim, de az ilyen kvázi mindennapos dolgok, mint pl papír beszerzése nem kéne, h gondot jelentsen :) De ez van, aki nem nagyvárosban lakik.. :)

2014. szept. 7. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!