Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen könyvek vagy versek...

Milyen könyvek vagy versek vannak, amelyeket soha nem olvasnátok el és miért?

Figyelt kérdés
2014. júl. 26. 11:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Kertész Imre: Sorstalanság. Egyszerűen a stílusa nem fogott meg. Egyszer elkezdtem olvasni, de hihetetlenül nem jött meg hozzá a kedvem, így még nagyjából a negyedéig sem jutottam el. Inkább becsuktam azzal a gondolattal: "Többé ilyet sem fogok olvasni."
2014. júl. 27. 20:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Sade márki összes. Mert gusztustalan.
2014. júl. 30. 11:37
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Valahogy Kertész Imre Sorstalanság című regénye engem sem fogott meg. Azt vártam volna tőle, hogy az emberi szenvedést, a megaláztatást állítsa középpontba. Ehhez képest egy szemernyi bánatot sem tudok kiolvasni a sorokból. Ha valami mögöttes tartalom lett volna akkor emelte volna az egész értékét, így valamiért nem igazán lett hiteles. Az már más kérdés, hogy nem is ez volt a feladata.

A második válaszolónak csak annyit, hogy valószínűleg iszonyatos puritán családban nevelkedtél és azért írhatsz ilyet. Ezek az élethez tartozó dolgok, tudni kell róluk, hogy léteznek, de nem életelvé tenni. Akár az ilyen művek is segíthetnek az önmegismerésben és egyáltalán nem válsz hedonistává, sőt szigorúan tilos azzá válni.

2014. júl. 30. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!