Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ti hogy szoktatok rajzolni?

Ti hogy szoktatok rajzolni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ti lépésrõl-lépésre rajzoltok vagy egybõl kidolgozzátok?
2014. júl. 17. 12:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Szénnel , pasztellel úgy ,hogy felrakok foltokat (esetleg kicsit elővázlatozom) és fokozatosan alakítom, bontom ki a formákat (igazából festek).

Filccel részeket kezdek, egy szintig kidolgozom,nem teljesen.

2014. júl. 17. 16:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Fokozatosan fejlesztem a rajzom. Ceruzával először elhelyezem, minek hol kell lennie, aztán kap egy vázat az egész, aztán árnyékolással lassan alakítom ki a formát, a végén mélyítek, ahol szükséges, és visszaradírozom a fényes részeket, leszedem a fölösleget a papírról.

Porpasztellnél is egy semleges színnel csinálok egy vázlatot, aztán mintha hunyorítanék, viszem fel a különböző színeket a megfelelő helyekre. Utána összemosom őket, az élénk részeket újraszínezem, ahol kell, maszatolom, a fényt pedig radírozom.

Olaj pasztellnél ceruzával firkantom fel a vázlatot, aztán nagyjából felviszem a színt. Néhol vegyítem a színeket, a végén lekaparom a krétát a papírig a fényes résznél.

Festésnél ugyanúgy ceruzával szoktam kezdeni. Vízfestéknél igyekszem gyorsabban, kevesebb mozdulattal dolgozni, mert azon nem nagyon lehet módosítgatni a továbbiakban, így el kell találni, hogy hol legyen üres a papír, hova kell folyatni a híg festéket, és hová szükségeltetik vastagabban felrakni. Olajnál a legnagyobb területet festem be először, aztán rá a részleteket, az árnyékokat, végül a fényeket.

2014. júl. 17. 16:29
 3/3 anonim válasza:
Ceruzával mindig a hajjal indítok, hogy biztos legyen benne, hogy kiférjenek a fontosabb részek, és igen, rögtön kidolgozom, majd szépen lejjebb megyek szemöldök, arc, ruha. :)
2014. júl. 19. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!