Olvasni szoktam, tanulni, angolozni, rajzolni, tornázni, jógázni, táncolni, festeni, zenét hallgatni, gitározni, énekelni, verseket írni, de valahogy mégis hiányérzetem van?
Nem találok barátokat, mert a fiatalok nagy része egyáltalán nem olvas és semmilyen kulrútális dologban nem vesz részt és nincs téma. Én hiába vagyok tele témával, ami nem is rólam szól, mivel üresség van a fejekben, gondolatok sincsenek.
Nem tudok pasit szerezni.
Attól, mert valaki nem olvas, vagy, mert nem csinál olyan dolgokat, amiket te, még nem jelenti, hogy üres lenne a feje és nem lehetne vele jól elbeszélgetni. Tehát, az ellentétes személyiségek is lehetne barátok, csak meg kell találni a közös hangot.
Menj és ismerkedj, és nem baj, hogy nem találsz rögtön örök barátokat, a lényeg, hogy jobb emberismerő legyél, több tapasztalatod legyen, mert arról is lehet ám beszélgetni, hogy milyen dolgok történtek veled és hogyan érzed magad ezek miatt. Tudod, a barátok a problémák orvoslására is kitűnőek. :)
Én megértelek! Nekem is kb 2-3 barátom van csak, akivel meg tudom értetni magam (olvasnak, tájékozottak, nyitottak a világra, van mindenről véleményük ... stb.). Az emberek többsége rettentő érdektelen és unalmas. És ez nem arról szól, mint, amit a 3-as válaszoló felvázolt. A mai társadalomban nincs kultúrája az önfejlesztésnek, az emberek frusztráltak, minden szabadidejüket a feszültség levezetése vagy a menekülés/tespedés tölti ki. Pedig a világ egy nagyon érdekes hely, annyi mindent lehet tanulni.
Az előbbiek ellenére úgy gondolom, hogy a boldogtalanság okai mindig önmagunkban keresendők. Az egészséges ember egyedül is boldog. A boldogtalan ember ráadásul nem tud egészséges kapcsolatokat sem kialakítani, mert ha egyedül boldogtalan, onnantól rá lesz utalva a másikra, ami pedig érdekkapcsolatot jelent. Objektívan külső szemlélőként vedd végig azokat a dolgokat, amik zavarnak és amik ellen tenned kellene. Számolj le őszintén az összes hibáddal és gyarlóságoddal. Ezeket könnyű megtalálni ha elindulsz a fájdalmas és kényelmetlen gondolatok irányába.
Ajánlanám Dan Millman-tól a Békés Harcos Útja című könyvet. Sokat segíthet, ha megérted az üzenetét.
További szép napot!
27F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!