Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit gondoltok Ady Endréről?...

Mit gondoltok Ady Endréről? Szimpatikus nektek? Szeretitek a verseit? és miért?

Figyelt kérdés
2014. júl. 11. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyik kedvenc magyar költőm.

Különösebben nem tudom megindokolni. Vannak versek, amik tetszenek és hatással vannak rám, és vannak olyanok, amelyek nem.

Ady az egyik olyan költő, akinél nagyobb azon versek aránya, amelyek tetszenek.

2014. júl. 11. 11:23
 2/7 anonim válasza:

Nem vagyok vmi nagy lírakedvelő, és amikor Adyról tanultunk akkor se változott meg a véleményem, a verseit se tudom értékelni (persze ez nem az Ő hibája), de az egoistasága megfogott (:

És nem utolsó sorban Ő IS skorpió volt. ;)

2014. júl. 11. 13:51
 3/7 anonim válasza:
Nem Nyilas volt amúgy Ady? :) Nov. 22.
2014. júl. 11. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Régen ő volt a kedvencem, de úgy 25 évesen beláttam, hogy egy nyomoronc volt. Engem is az egoizmusa miatt fogott meg, de utóbb felfedeztem, hogy nem minden egoizmus nyerő, sőt némelyik egészen szánalmas. Ady mindig többnek akart tűnni, és mindig más életre vágyott, és sosem érte el, amiket igazán szeretett volna. "Életét élni sohse merte". / Ady: A fajtám sorsa /
2014. júl. 11. 14:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerettem a verseit, de egy idő után nem lehet komolyan venni a túl sok szenvedélyt, hogy mindenből drámát csinál, mintha a kamaszkorból kinőve is lázadozna. Kissé szenzációhajhász, akár a szecesszió, aminek ugyanúgy meg lehet elégelni a giccses, tekervényes indamintáit, mint Ady - legjobb értelemben vett - mocsokkal teli költészetét. Karinthy kitűnően megmagyarázta ezt a jelenséget a paródiáival.

Ismertebb költők közül talán Kosztolányi áll hozzám a legközelebb.

2014. júl. 11. 15:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy emberileg egy igazi állat volt sok leírás szerint, ivott, drogozott és kefélt ezen kívüli agresszív is volt. Amolyan igazi vérbeli őrült művész. De a művészete az zseniális volt, én bírom.:)
2014. júl. 15. 00:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Kivételes tehetség!

Utánozhatatlan! Nagyon szeretem, az egyik legjobb költőnk.

2014. júl. 15. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!