Rendes festővászonra milyen festékkel ajánlatos festeni az olajfestéken kívül?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam vízfestékkel is nehéz festeni. Melyik a legjobb? Akril festék lenne jó?2014. jún. 24. 16:22
2/7 anonim válasza:
Tudtommal a tempera nem jó,mert nem rugalmas.
Az akril viszont biztosan jó, én szoktam vele festeni, bár főleg kasírozott vászonra,de az akril rugalmas.
3/7 anonim válasza:
az akril is jó, de én nem kedvelem, túl hamar megszárad(mire kikeverek egy színt, rászárad a palettára, ugyanez a vásznon...)
4/7 anonim válasza:
Akrilnál ezért szoktak vizes palettát használni.
Szóval,ha valaki több napos projekten dolgozik amihez pontosan ugyanazok a színek kellenek akkor nem jó az akril.Elvileg vannak száradás lassítók,de azok tudtommal megváltoztatják a színét a keverésnél,pedig pont az volna a lényeg.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek :) végül az akrilt választottam, de nem volt sárgám csak temperából. Feltűnő ha azzal helyettesíteném az akril festéket?
2014. jún. 27. 14:58
6/7 anonim válasza:
Az a gond a temperával,hogy megszárad akkor hogy is mondjam nem csak matt lesz,de merev is majd le fog peregni,főleg ha vastagon van felvéve.
Mondjuk ha nem feszített vásznad van,hanem kasírozott,akkor talán megmarad.
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. júl. 14. 14:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!