Hobbifotósok: mindig nálatok van a fényképező?
Figyelt kérdés
Elsősorban azokat kérdezem, akik kicsit komolyabb géppel rendelkeznek, mondjuk egy tükörreflexes példánnyal. Ilyesmit ugye kockázatos mindig magadnál hordani, de én főként akkor leszek figyelmes jó fotóalapanyagokra, mikor a legkevésbé számítok rá. Suliból hazafelé menet, buszon, utcán, egyszóval a legalkalmatlanabb percekben. Ti hogyan oldjátok meg ezt?2014. jún. 14. 22:21
1/2 anonim válasza:
Erre való egy olcsó kompakt, mindig nálad lehet. Ha egy DSLR-el már okosan bánsz, pontosan fogod tudni, érdemes-e elővenni a kompaktot (mert az is elég) vagy majd visszajössz DSLR-el. A másik verzió a mobil, néha az is elég, bár nekem majdnem mindig csalódást okozott, amikor gépen visszanéztem és próbáltam utómunkázni.
Sima utcai fotónál vagy "elkapott" természetképeknél egy 50e körüli kompakt is csodákra lehet képes, főleg ha tud RAW-ban is menteni.
2/2 anonim válasza:
Profi fotós vagyok, de hobbifotózom is, viszont nem viszem magammal a 12kilós szettáskát (két váz, 4 objektív, vaku, akkuk, töltők kábelek,apróságok) mindenhova. Ilyesmire inkább a MILC kategóriából választanék gépet ("nagy" szenzor, cserélhető objektív, kompakt méret), viszont ezek bőven egy belépő szintű dSLR áráért kaphatóak (100-150e Ft) amit inkább objektívre/vakura/kiegészítőkre vagy az egyik váz újabbra/jobbra cserélésére költenék, hogy amikor kifejezett képalkotási céllal indulok el valahova akkor még jobb eredményt érhessek el. Kinek mi a fontos! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!