Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek hogy sikerült a...

Szerintetek hogy sikerült a rajzom?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, és kb két éve kezdtem el a rajzolást, de csak így hébe-hóba, ha eszembe jutott, lefirkantottam valami képet. Pár hónapja viszont elkezdtem vele komolyabban foglalkozni és gyakorolgatni, és ez az első olyan rajzom, amin megpróbáltam érzékeltetni az árnyékokat és a fényeket. A családom szerint ügyes vagyok meg stb, de szeretném ha valaki, aki ért hozzá rávilagítana a hibákra. Nem azt tervezem hogy a rajzolásból fogok megélni, de van egy történetem amihez szívesen illusztrálnék képeket, és azt feltenném a netre. Szerintetek menne ez nekem? Előre is köszönöm a segítő kritikákat!

[link]

2014. jún. 4. 15:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kifogástalan. Talán erősebb színekkel még jobb lett vollna. Feketébben. De nekem így is tetszik (bár a téma nem :P)
2014. jún. 4. 15:23
 2/12 anonim ***** válasza:
A lánynak lehetne egy kicsit lányosabb az arca, de egyébként nem rossz.
2014. jún. 4. 15:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Kicsit olyan, mint "Bevezetés egy 18+-os rajzba" :) De jó kép, csak annyi zavart, hogy a háttér túl üresnek tűnt.
2014. jún. 4. 15:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Stílustalan. Említetted, hogy történetet szeretnél illusztrálni, ennél különösen nagy hátrány az egyediség hiánya. Az nem művészet, hogy lekopírozzuk a valóságot, és élvezzük, amint a laikusok hasra esnek.
2014. jún. 4. 16:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Hékás, természetesen nem fejből készítettem a rajzot, ahhoz még rengeteget kell tanulnom és fejlődnöm. Viszont amennyire rengeteget kell tanulnom, annyira rengeteg ötletem is van, csak még nem tartok olyan szinten, hogy lerajzolhassam őket. Ez még csak egy egyszerű próbálkozás/kísérletezés volt, hogy egyáltalán le tudom-e rajzolni azt, amit látok. Soha nem jártam tanárhoz, és nincs is rá lehetőségem, szóval más rajzok által próbálom fejleszteni magamat. Idővel természetesen magam szeretnék karaktereket gyártani, de attól még messze állok :)

A többieknek pedig, elnézést ha a túl 18+os lett, és nagyon köszönöm az észrevételeket :)

2014. jún. 4. 16:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Egyébként szeretném hozzátenni, hogy szerintem a laikus emberek (úgy mint én), nem is tudjuk értékelni igazán a művészetet, mert annyira elvont és elrugaszkodott, hogy csak legyintünk rá. A művészetet csak a művészek értik, annak pedig mi értelme? Ha végigcsinálom a tervemet, igenis azt szeretném, hogy az emberek valóságosan lássák a képeket, nem csak furcsán eltorzulva megfestett embereket, amikről elsőre azt sem tudják micsoda. Az embereknek szeretnék rajzolni, nem pedig a művészeknek, az emberek pedig a valósághű rajzokat kedvelik.
2014. jún. 4. 21:28
 7/12 anonim ***** válasza:
2014. jún. 5. 00:57
 8/12 A kérdező kommentje:
A kérdésben egyetlen szóval sem utaltam a művészetre, ezért szeretném ha a válaszok sem kanyarodnának a téma felé. Nem akarok művész lenni, egyszerűen csak rajzolok. Így már remélem érthető.
2014. jún. 5. 12:37
 9/12 anonim ***** válasza:

"...furcsán eltorzulva megfestett embereket, amikről elsőre azt sem tudják micsoda."

Látom, csak szélsőségekben gondolkodsz. Senki sem beszélt "felismerhetetlenül eltorzult emberekről". Mutassatok nekem egy, azaz egy darab olyan keresett illusztrátort, akit a stílustalansága és a kopírozóképessége miatt kedvelnek. Na ugye, hogy nincs ilyen.

2014. jún. 5. 15:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Mutass nekem egy, csak egy olyan szót, amivel összehasonlítottam egy illusztrátort egy művésszel. Na ugye hogy nem találsz ilyet. Azért lehet mert az illusztrátorokat sokkal nagyobbra tartom a művészeknél. Ha nem olvastad volna elég figyelmesen, akkor megismételném hogy még csak most kezdtem el igazán foglalkozni a rajzolással, és elnézést kérek, amiért én sem tudok egyből olyan stílusosan/egyedien rajzolni, hogy az neked is megfeleljen. Ha művész vagy - remélem hogy igen - akkor te tudhatnád a legjobban, hogy ez nem megy egyik napról a másikra.
2014. jún. 5. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!