Mit gondoltok jok a rajzaim?
Jok? Nemjok? Tehetseges vagyok? Kritikakra is kivancsi vagyok :)
relatív jók,de inkább pár tippet mondanék.
- mindig nézd meg messziről is a képet,hogy egyben lásd
- ha tónusozol nem kell mindenhol minden vonalat meghúzni,úgymond érzékeltetni kell a dolgokat.Pl a hajnál is elég ha mondjuk végig sötét és ott ahol fényt kap van pár szál
- a radírral is rajzolhatsz ( gyumra radír világosít,sima radír erősebb törlés)
- a tónusozásnál a tónus különbségek hirtelen váltása vagy lágy átmenete sokat számít
- az arcon érdemes össze kötni a végpontokat,hogy az irányultságok jók legyenek. Pl két szem szélső és belső sarkai... hogyan áll a fej tengelyéhez képest.
Nagyon jól rajzolsz ahhoz képest, hogy még nem tanultad. Van tehetséged!
De:
Némelyik rajzodon teljesen el van torzulva az emberi arc. Figyelj arra, hogy ne csússzon el semmi. És ne rajzolj körvonalat semminek!
A másik meg a haj. A hajnál valamiért alig használsz tónust...Világos hajnál ne a hajszálakat rajzold meg, hanem a tincsek között lévő árnyékot. Sötétnél pedig hagyd ki, vagy szedd ki radírral a fényt!
Én így szoktam csinálni:
Sokszor használok dörzsceruzát is, ha nagyobb és "selymes" a haj felülete.
De szerintem írd be a googlebe, hogy "hair drawing" vagy valami ilyesmit, figyelj meg mindent amit lehet, így is tudsz fejlődni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!