Megszeretném tanítani a barátomat (lány, és TÉNYLEG csak barát :D) rajzolni. Milyen alapokkal kezdjem, ha ő tényleg csak átlagon aluli szinten rajzol, de én látom benne hogy van benne kézügyesség?
14 vagyok...tudom fiatalnak tűnik.
most leírom szerénység nélkül, bár hülyén angzik :) szóval ÉN nagyon jól rajzolok, jó a kézügyességem, és szinte mindent lerajzolok ha nem elsőre, de másodikra :) legjobban a portrérajzolás érdekel...ezt azért írtam magamról, hogy el tudjátok képzelni, hogy milyen a képességem
Szóval arra lennék kííványcsi, hogy milyen alapokkal lehetne vele kezdeni, mik lennének azok a fontosabb dolgok amiket el kellene mondanom neki?
Előre is köszi a segítséget! :D
Na...itt a rajz...mint mondtam kicsit úgy látszik mintha fére lenne csúszva az orra ill szája, de valójában nem :) remélem tetszik :)
Végre. Ó, határozottan van némi fogalmad az emberi anatómiáról, a szemet és a nyakat azért nem ártana még gyakorolni (ezt vedd kissé feltételesen, nem annyira jól látszik ezen a fotón), de amúgy egész korrektnek látszik az, ami látszik belőle (a fület pl. nem látom rendesen) :) Mivel nem szemből lett fotózva, torzít a kép... Ha szénnel készült (ezt nem tudom megállapítani), akkor eleve nem lehet igazán éles, de a torzítás zavaró. A száj tényleg elcsúszottnak látszik, nagyon, bizonyára mivel azt mondod, nem így van, akkor kissé van csak elcsúszva. Bocs, nem tudok ellenállni a portrék kritizálásának anatómiai szempontból, egyik kedvenc időtöltésem :D
Ez referencia alapján készült vagy fejből?
Mindenesetre ja, valószínűleg van elég nagy különbség köztetek, hogy taníthasd, bár az nemcsak a rajztudáson múlik, ugyebár, sőt nemcsak rajtad, de rajta is. De valamit biztos át tudsz adni neki :) Sok sikert!
S persze fejlődj Te is, azt sosem árt, sem most, sem később.
Köszönm szépen :)
Nem zavar, sőt örülök a kritikának, abból látszik min kell még tökéletesítenem...azt szoktam mondani, "hogy semmilyen rajz nem lehet tökéletes, és hogyha teljes mértékben meg vagyok elégedve a munkámmal, akkor sosem fogok fejlődni" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!