Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az természetes, ha kb 2 éve...

Mr.Potter kérdése:

Az természetes, ha kb 2 éve játszom akusztikus gitáron, elég gyakran-szinte minden nap elővettem és még mindig fáj az ujjam, ha használom? Nem azonnal, de egy fél óra után.

Figyelt kérdés
Vagy valamit rosszul csinálok? Bár nem tudom,ez hogy lehetne. Köszi
2014. máj. 14. 11:45
 1/6 anonim válasza:

2 év után kb napi szintű gyakorlásnál nagyon nem normális :S

Elvileg az ujjbegyeiden a bőrnek meg kéne keményednie, mivel így alkalmazkodik a húrok miatti igénybevételnek. Ezt érezned is kéne rajtuk. Az ujjbegyeiddel fogod le a húrokat? Met úgy kéne alapból, de persze néhány akkordnál, meg itt-ott nem lehet így megoldani, de az az alap helyes módszer.

2014. máj. 14. 15:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha acélhúrjaid vannak, kicserélheted nylonra, az nem nyűvi annyira az ember ujját, és halkabban is szól, nem vesznek meg a szomszédok.
2014. máj. 14. 22:54
 3/6 anonim válasza:
Plusz tönkreteszi a gitárt vele.... Ha fém húr van rajta nem szabad átváltani nylonra és fordítva sem mert más lesz a nyak feszítése és elferdülhet a nyak.
2014. máj. 23. 21:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Nylonhúros gitárra nem szabad acélhúrt tenni, mert az erősebben húz, és az ilyen gitártestek gyengébbek. Acélhúros gitárra viszont nyugodtan lehet tenni nylonhúrt.
2014. máj. 23. 22:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem,és köszi.Nem akarok nylon húrt felrakni,a fémhúr hangja annyival szebb.Cseng.Igazából lehet,hogy egy kicsit túlreagáltam ezt a fájdalom dolgot. Akkor szokott fájni inkább mikor csúsztatok,de majdcsak kibírom.
2014. máj. 24. 16:49
 6/6 anonim válasza:

Acélhúrosra sem szabad nylont rakni... Nem csak azt kell nézni h melyik húz jobban. A gitár nyaka már beállt egy húrra onnét kezdve másfajtát nem szabadna rárakni még ha gyengébb is a húzóereje, mivel ugyan úgy görbülhet vagy "egyenesedhet" a nyaka. Lehet, hogy nem is egyenletesen, ami még rosszabb. Elvileg az sem tesz jót egy gitárnak, ha ugyan olyan hírt raksz rá, de más vastagságút. Össze vissza hangolni sem lenne szabad. Persze olcsó gitárra nem kell ennyire vigyázni, de még ezekre sem szabad más típusú húrt tenni (nylon-fém és fordítva)!

A gitár egyszerű hangszernek tűnik, de nem az! Egy jól megcsinált gitárnak pl a nyak két oldala nem ugyan olyan, pedig szemre úgy tűnik, hogy ugyan annyira homorú. Az is tévhit, hogy egyenesnek kell lennie a nyaknak. Az első oktávnál a nyak kb fél-egy mm-rel mélyebb fekvésű a húrok rezgésének lekövetése végett és emiatt kell homorúnak lennie és nem nyíl egyenesnek. Ez utóbbi dolog elektromosra írtam, de akusztikusnál is így kell lennie csak adottságaiból adódóan lehet nem ugyan ott és ugyan annyira "ferde".

2014. jún. 2. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!