Szerintetek meg lehetne itthon tanulni gitározni?
Van valamilyen könyv, vagy internetes oldal, ami segítene ebben?
Tudom, hogy egy tanárt semmi nem pótolhat, de most kíváncsi vagyok rá, hogy van-e valamilyen jó könyv, vagy bármi más :)
Köszönöm!
ötezer ugyanilyen kérdés van, ha ott nem találtál hasznos választ magadnak, akkor szerintem rajtad egy jó könyv sem segít, nulla önállósággal nehéz gitáron tanulni.
:)
Jajj, de okosak vagytok mindketten :')
Képzeljétek, láttam a többi kérdést is, csak gondoltam, hogy ide talán más emberek fognak válaszolni... és igazam lett, tényleg más emberek válaszoltak ide, csak egy cseppet hülyék :)
Magadtól is tanulhatsz valamit, de ha a kezdetektől beidegződnek a rossz dolgok, pl.: a tartás, később nagyon nehéz majd korrigálni és egy idő után ez fékező erővel fog hatni.
A zeneelmélet is fontos, de a legfontosabb, hogy a tanár repertoárja biztosítja a fokozatos és viszonylag gyors fejlődést, amely nélkül csak kínlódás a tanulás, vagy olyan nehézségű darabbal próbálkozol, amit csak gyenge színvonalon tudsz majd (vagy sehogy) prezentálni és elmegy a kedved az egésztől.
Amellett ugye, ha a matekban Neked kellene kitalálni a pithagorasz tételtől kezdve az összes egyenletet, képletet, nem hinném, hogy boldogulnál...
Jó önismerettel, némi pedagógiai érzékkel (igen!), és persze kitartással, nyugalommal, alázattal, igényesen, meg csupa ilyesmi. Ezekből már egész jól következik, hogy nincs kapkodás, hogy tartasz kötelező részeket a gyakorlásod elejére-végére, hogy belül elismered a fejlődésedet minden egyes alkalommal, hogy képes vagy egyszerre tekinteni komoly, felelősségteljes munkaként, és felhőtlen játékként a zenélésre, és még rengeteg ilyesmi.
A legfontosabb, hogy az alapok kifogástalanok legyenek. Kéztartás, pengetés, alaptechnikák, némi száraz elmélet egybetűs hangokkal, némi dobvirtuozitás az ebédlőasztalon, csöpp hangszerészet, legalább a beállítások szintjén, és egy ici-pici "csakazértis!" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!