Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Most akkor hol kezdődik a...

Most akkor hol kezdődik a művészet?

Figyelt kérdés

Sokszor látom, hogy némelyik alkotót totál istenítik, másikat meg le se tojnak, holott ugyan az a kettő.

Tehát mindkettő műveibe bele lehet magyarázni, hogy ezt meg azt akarta kifejezni.

2014. máj. 4. 15:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

De ha ez így van, miért van az, hogy sokak munkássága csak azután lett elismert, hogy meghalt?

Hmm látom, valóban oda vagy a régi dolgokért.

De érdekes, hogy én mondjuk a Last Vegas c. filmről úgy gondolom, hogy hollywoodi fuldoklás, összepakolták az öregeket, előszedték témaként az elmúlást aztán jónapot.

Kicsit nyálasnak érzem.

A DD meg túl elvont, de az már inkább művészi:D

Közben én is belöktem a Come on Baby-t Youtubeon:D

2014. máj. 4. 16:51
 12/20 piriiiiii ***** válasza:

Hát, változnak a korok, más lesz a társadalom, és másként tekintenek a dolgokra. Ahogy az ember egyre fejlődik, nyitottabb lesz a vadabb, újabb, más, ismeretlen dolgok felé.

Hát nem tudom, pl. a zenék, amiket írtam, mind elismert volt a saját korában.

De igazából most, hogy erről dumálunk, ha jobban belegondolok, kb. minden művészt az élete vége felé, vagy a halála után jóval kezdtek elismerni. És így van ez az irodalomban is, persze nem minden téren. Így van a festőknél is. De zenében, színészetben, a szobrászoknál nem hiszem... Michelangelóról már gyerekkorában tudták, hogy nagy művész, a huszas évei elején meg már híres szobrász volt.

2014. máj. 4. 16:58
 13/20 piriiiiii ***** válasza:
A léyneg, hogy az egész baromi összetett. Rengeteg ismert és ismeretlen, ismerten rossz és ismeretlenül bitangjó alkotó van, rengeteg rossz-jó, ismert-ismeretlen alkotásuk, felismeretlen gondolatokkal, félreértve (ezért utálom, amikor egy irodalomkritikus azon filózik, hogy mire gondolt ennél és annál a sornál a mű létrehozása közben ez meg az a költő), vagy elveszve, félig készen... A világ és a benne élő ember egy bonyolult szerkezet, nagyon mély és összevissza utakkal, és a művészet az egyik legnagyobb és legfontosabb dolog, ami segíti ezeket az utakat megértetni és kiegyenesíteni.:)
2014. máj. 4. 17:02
 14/20 anonim ***** válasza:

"De ha ez így van, miért van az, hogy sokak munkássága csak azután lett elismert, hogy meghalt?"

Ezért írtam, hogy van pillanatnyi és maradandó művészet. A képzőművészeteket vagy az irodalmat lehet később is felfedezni, de a színháznak, táncnak azonnal kell hatnia.

"pl. a zenék, amiket írtam, mind elismert volt a saját korában."

És rendkívül sokszor támadták őket. Csak egy példát említve: sok zenész a zene halálának tekintette a rock&roll alapját képező elektronikus gitárt. Kontárnak és minőségtelennek tartották.

2014. máj. 4. 17:04
 15/20 anonim ***** válasza:

"(ezért utálom, amikor egy irodalomkritikus azon filózik, hogy mire gondolt ennél és annál a sornál a mű létrehozása közben ez meg az a költő"

Ilyet maximum a szakmájukhoz nagyon nem értő irodalomkritikus mondhat. Az irodalomelmélet ennél jóval összetettebb és alaposabb.

2014. máj. 4. 17:07
 16/20 piriiiiii ***** válasza:

Ja, az Bob Dylan volt. Igen, olvastam, hogy fujjolták, amiért elektromos gitárra váltott. Ennek ellenére is sokan imádták.

Lehet benne valami, de gondolom nem volt véletlen az sem, hogy millió és millió lemezt eladtak, és a bandák kiadói rajtuk gazdagodtak meg...

Szóval írj bármit, szerintem inkább bírta őket az akkori kor, mint degradálta.

2014. máj. 4. 17:09
 17/20 piriiiiii ***** válasza:
Viszont egyrészt igazad is van, az impresszionista festőket, főleg Monet-t különösen megvetették a "pacsmagolás" miatt.
2014. máj. 4. 17:10
 18/20 A kérdező kommentje:

82%

Kicsit kifejtenéd, hogy miért összetettebb?

Én nem vitatkozni akarok, hanem kíváncsi vagyok!

2014. máj. 4. 17:12
 19/20 anonim ***** válasza:

"Kicsit kifejtenéd, hogy miért összetettebb? "

Bocsi hol írtam ezt, mert én nem látom. Szívesen válaszolók erre csak nem értem pontosan melyik állításomat érted ez alatt.

2014. máj. 4. 17:18
 20/20 A kérdező kommentje:

"Az irodalomelmélet ennél jóval összetettebb és alaposabb."

Erre gondoltam!

2014. máj. 4. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!