Mi a véleményetek az operáról?
Pozitív negatív is jöhet.
Főleg fiatalok véleményére lennék kíváncsi.
Vagy hogy szerintetek mennyire van kiveszőben ez a műfaj, és hasonlók.
Kiveszőben az opera műfaja? :) Ezen kicsit felkuncogtam.
Ha voltál operaelőadáson, láthattad, hogy telt házzal, teljesen vegyes korosztályú nézőtömeggel zajlik az előadás. Ahogy van 14 éves úgy van 84 éves is. Ahogy van magyar, úgy van külföldi is.
Szóval kihalni - szvsz - biztos, hogy nem fog ez a műfaj.
Én nagyon szeretem, de sajnos nem tudok olyan gyakran menni.
Mindig is tetszett, elsősorban maga az előadás és a zene, de az egész hangulata megfogott.
Eddig még csak Magyarországon voltam, de most Angliában élek és itt is nagyon szívesen járnék, meg egyáltalán színházba is.
18/L
Nagyon szeretek bizonyos operákat, de nem mindet. Verdi, Puccini, Muszorgszkij a kedvenc szerzőim. Mozart kb. félóráig lenyűgöz, aztán elfáraszt. Wagnerrel most barátkozom.A kortárs operát nem kedvelem.
Hogy mit szeretek az operában? Az emberi hang szépségét és a végtelen szenvedélyt.
Kiveszés??? Soha, míg lesz emberi muzikalitás és szenvedély.
Régen az operaénekesek kövérek voltak, de kit zavart? Valaki azt mondta Caballé-ról: Bejött a színpadra egy kredenc, és kiment egy istennő...A mai operasztárok közt már csinos, kisportolt emberek is vannak, pl. Hvorostovsky vagy Kaufmann.
Sznobizmus... az van. Az Operaházban a kakasülőn a legjobb az akusztika. Tudod, miért? Ott kuksoltak a szegények, akik azért váltottak jegyet, mert élvezték az előadást.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Akkor úgy látszik én vagyok rossz helyen;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!