Akril festékkel is lehet, olyan sima fényképszerű képeket festeni mint olajfestékkel?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 18. 15:19
2/7 anonim válasza:
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,még azt kérdezném hogy az akrilal kikeverhetők e 100%-ba az olaj szinei?
2014. ápr. 18. 21:18
4/7 anonim válasza:
Hát ez nem úgy van. A festékek pigmenteket tartalmaznak,már amik művészi kategóriások.
Az eltérés a festék típusok között leginkább a kötőanyag.
A színanyag elvileg azonos lehet,bár lehet hogy egyes pigmentek nem léteznek olajban,amik akrilban igen,mert oldódnak,ezt nem tudom,de itt egy gyártó két táblázata.
A CI name oszlopban,ha kikeresed a PY65-öt,ami egyfajta sárga festékanyagot jelent,akkor láthatod,hogy akrilban és olajban is létezik.A két festék gyakorlatilag ugyanaz. Egyébként érdemes figyelni ezekre,mert mondjuk a szahara sárga az egyik gyártónál lehet ugyanaz a szín,mint a másiknál a kadmium,ha a pigment azonos,akkor egyforma.
5/7 anonim válasza:
Annyit még hozzá,hogy azért alap esetben az akrilnak nincs olyan fénye,mint az olajnak,bár adalékokkal (pl gloss gel) elérhető,de az macerás.Lakkozni viszont lehet.
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint a fénye és a száradási ideje a külömbség,köszönöm.
2014. ápr. 19. 22:21
7/7 anonim válasza:
Lehet kapni száradás lassító adalékot, akkor jobban el tudod dolgozni. De én még nem használtam ilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!