Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit gondoltok a lenti részlet...

Mit gondoltok a lenti részlet alapján lenne értelme foglalkoznom az írással?

Figyelt kérdés

Szaladtam mint egy őrült. Fejemben még vízhangzottak Anna kemény szavai. "Senki vagy! Ebben a világban téged tisztelnek, de csak én ismerlek igazán. Fejest ugrasz egy értelmetlen házasságba egy nővel akit sosem láttál, csak azért, hogy büszkeséged és férfiasságod megmentsd és bizonyítsd. Ne félj nem kérem, hogy maradj. Sőt én leszek az első aki ha megalàzva vissza ténferegsz kinevet. Jó utat."

Ez a kis monológ elég volt ahhoz, hogy elveszítsem a maradék önbizalmam is. Most mégis sebesen repülök az ismeretlenbe. ÉN, a híres és elismert művész egy porlepte ország bűzlő negyedében keresem Őt, az ismeretlent, a végzetet, a szélhámos orosz nő karjaiból egy magyar nő kétes üzletébe menekülök saját magam elől. Ahogy így gondolkozok, lábaim maguktól vezettek egy vendéglő teraszára. Az órámra pillantva láttam, hogy bármelyik pillanatban itt lehet. Leültem a legtávolabbi asztalhoz és elvettem egy újságot. Na nem mintha bármit értettem volna a magyar szövegből. A szél kellemesen borzolta fekete hajam, ami inkább már sörénnyé nőtte ki magát. Holnap meg kell látogatnom egy fodrászt.

-Elnézést, szabad?-Egy bársonyos hang zökkentett ki a gondolataimból. Felnézve pedig megláttam Őt. Legalábbis nagyon reméltem, hogy az előttem álló tünemény az a hölgy akit vàrok.

-Természetesen-A hangom kínosan magasra sikeredett de ez még semmi volt ahhoz képest ami aznap várt rám. Annának teljesen igaza volt a megaláztatással kapcsolatban. Fenébe a hűvös angol nőkkel! Fenébe velem, aki nem elégedett meg vele. Vagy azzal az orosszal akitől menekülök. Röhej. ÉN menekülök egy NŐ elől. Dehogy egy nő elől! A saját önpusztító életmódom következményei elől. Ideje bűnhődnöm. És ha már biztos a halál, amit jelen pillanatban a házasság testesít meg, inkább én megyek elé. Lassan végigmérem az előttem csücsülő nőt.

-Ne haragudjon, hogy megzavarom de mégis honnan tudta, hogy nem vagyok magyar?

-Oroszul motyogott.

2014. ápr. 16. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:

visszhang

ennyiből nehéz megítélni, de még jó is lehet

2014. ápr. 16. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyers leszek és szimpatikus: merő plagizáció. Nem szándékosan bár, de az. Nem mindegy az sem, hány éves vagy. Ennyiből nekem nem jó: nem saját. Fájóan közhelyes, szünet nélkül, csak panelekből építkezik. Egy Tiffany vagy Bianca ponyvaregénybe persze elmegy. Ezért sem mindegy milyen szinten szeretnél írni. Tapasztalj, élj, gyakorolj még.
2014. ápr. 16. 12:59
 3/4 A kérdező kommentje:
14 vagyok. Esetleg azt még elárulnád, hogy hogyan fejlődhetnék?
2014. ápr. 16. 13:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Elnyerte a tetszèsemet, de egy rèszlet alapján, igaza van az első válaszolónak, nem lehet ítèlkezni. Hiszen a rèszlet nem az egèsz regèny. Egyèbkènt igen, èrdemes lenne foglalkoznod az írással. Olvass sokat ès lègy önmagadhoz türelmes. Írd ki a könyvekből azokat a mondatokat, szavakat, amiket nem èrtesz. Így rögzülni fog az elmèdben. Kitartást ès szorgalmat kíván egy regèny megírása, ahhoz hogy könyv lehessen belőle.

A magyartanárom úgy vèlte, hogy egy alkotó akkor lesz igazán kompetens, ha az alábbi százalèkok megvannak neki:

- 50 százalèk a megírt alkotás

- ès 50 százalèk a megfelelő akarat.

2014. ápr. 18. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!