Hogy néz ki és miből áll egy rajz-magánóra? és mennyit szoktak kérni?
Szerintem ezt a művészetek kategóriába kellett volna kérdezned,de ahogy én tudom a legelterjedtebb a kockológiával kezdés. Leraknak egy kockát ha azt sikerül térben lerajzolnod helyesen,akkor jöhet más forma és később bonyolultabb összetett dolgok.
Szerintem az ár elég változó,de ha jól emlékszem valaki egyszer kétezer forint / órát mondott ,egy alkalom ha 3 óra ,akkor ugyebár 6eFt
3-4-5-6 órát minimum ott kell lenni. 3 óra alatt csak akkor tudsz valami eredményt felmutatni, ha nagyon gyors vagy.
Elsőre vonalat fog megtanítani rajzolni. Hogyan legyen szép, laza az eszközkezelés, hogyan fogd a ceruzát (nem úgy ahogy írsz), hogy tudsz lendületet belevinni... Aztán hogyan mérsz arányt és szöget. Hogyan csinálsz különböző kompozítciókat a beállításból.
Aztán jönnek a gyakorlatok.
Nagy méteres lapra rajzolsz, kockológiát, körgeometriát, anatómiát (aktot is), portrét, csendéletet. Szénnel, grafittal, tussal... Textúrák, mozgás, arányok tanulmányozása. Tehát áltlátszóság, tükröződés, reflexek, mozdulatok megjelenítése, dinamika, drapéria, kompozítció.
Házifeladat: rajzolj lépcsőt, 150-200 krokit, színösszeállításokat, kép limitált palettával, stb.
Én jártam egy ideig magánórára, illetve nem teljesen magán, mert ketten-hárman voltunk általában. Nekem ingyen volt, mert a suli szervezte, úgyhogy árat nem tudok mondani. Kompozíciós feladatokkal kezdtük emlékeim szerint és kérte a tanár, hogy mutassunk párat az eddigi munkáinkból, hogy lássa hol tartunk. Kaptunk házit is, kisebb tárgyakat kellett lerajzolni, előtte sok kompozíciós vázlattal. Aztán volt drapériarajzolás, csendélet forgástestekkel, cipőkkel stb. Egy kevés kockológia is volt talán, de szerencsére nem erőltette nagyon a témát :D Aztán áttértünk a portréra aránylag hamar, mert az volt nekem fontos. Egy fősulis srác tartotta egyébként, de sok nagyon hasznos dolgot tanított, azóta sajnos szépen elfelejtettem őket. Két művészeti iskolában összesen nem tanultam annyit rajz terén, mint tőle.
Felkészítőre is jártam, nekem az 10 000 Ft volt/6-8 alkalom, egy alkalom 4 órás volt kb. Szerintem ez egy elég reális ár. Persze ide kb. tízen jártunk, de bőven tud figyelni ennyi emberre egy tanár, 4 óra hossza alatt fölöslegesen állna csak egy ember fölött, ha minden egyes mozdulatodba beleszólna, az csak idegesítene szerintem. Úgyhogy én ezt tenném, keresnék egy előkészítőt vagy művészeti fősulist/egyetemistát aki biztos nem fog kérni vagyonokat, de szívesen ad pár tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!