Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Dramaturg szakra szeretnék...

Dramaturg szakra szeretnék menni. Érdemes? Tovább lent.

Figyelt kérdés

Kiskorom óta írok történeteket és állandóan ezen kattog az agyam. Rengeteget olvasok és azokhoz hasonló történeteket szeretnék írni. Idén tizenegyedikes vagyok, jövőre felvételizek és bevallom nagyon megijeszt ez az egész. Félek úgy befektetni főiskolába pénzt, hogy nem élvezem és nem tudok elhelyezkedni vele. Kitaláltam, hogy jelenősen megkönnyebbíteném a dolgomat, ha azt csinálnám, amit szeretek. Mindenféleképpen ebben az irányban szeretnék elindulni. Így jutottam el a dramaturgig illetve a forgatókönyv íróig. Néztem főiskolák és egyetemek bemutatóját az ilyen szakokról és őszintén, nem győztek meg. Az egész csak hablatynak tűnik, de én akkor is ezzel szeretnék foglalkozni.

Mit ajánlotok, mihez kezdjek? Néztem már média szakokat (konkrétan a Zsigmond Király Főiskolán) és színházi- vagy filmdramaturg szakot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Legfőbb képén azoktól szeretnék visszajelzést kapni, akik hasonló szakmában dolgoznak, vagy jártak az egyetemre. Kérdéseim lennének:

- konkréten mi folyik ez dramaturg képzésen?

- tényleg olyan nehéz bejutni?

- lesz utána lehetőségem elhelyezkedni?

- a színházi vagy a film dramaturg ígérkezik jobbnak?

Előre is köszönöm a válaszokat, és ha ehhez értő személy megtisztelne válaszával, felvenném vele a kapcsolatot és még kérdeznék egynéhány dolgot, ha nincs ellenére.

2014. márc. 6. 17:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Bejutni nehéz, elsőre nagyon ritka az, akit felvesznek, mert szeretnek érettebb és tapasztaltabb emberekkel dolgozni. Én színházi dramaturgnak készülök 2 éve, tavaly nem vettek fel. Jövőre nem biztos, hogy indul képzés.

Lehetőség az elhelyezkedésnél.. ez egy kicsi szakma, de ha megvannak a kapcsolataid, akkor egyáltalán nem lehetetlen.

2014. jún. 7. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!