Mi a véleményetek erről a versről?
Egy angyal vagyok,
Aki leszállt a földre
És csalódott az emberekben
Hisz megismerte
A sötét oldalukat.
Segíteni akartam.
De mindenki vak volt,
Süket és néma.
Mi kell ahhoz,hogy
Meghallják a kiáltásom?
Lássák a szenvedésem?
Mikor a remény is elfogy
Az érző szívekből,
Akkor tudjuk,hogy
Vége már mindennek.
De a remény táplálja
Az illúziókat.
És elkezdünk újra
Bízni az emberekben,
Még akkor is ha fáj.
Pedig tudjuk, hogy
Újra összetörtnek.
De megváltoztathatom
A világot.
Hitet adok az embereknek
Mosolyt az arcokra.
Angyalokat teremtek
Óriási szárnyakkal
Amikkel elrepülünk
A felhők fölé.
Szerintem nem olyan jó. Hiányzik belőle a ritmus, rímeket sem igen látok. Valami ritmusa mindenképpen kell, hogy legyen, különben nem vers, hanem próza...
A másik gond vele, hogy túl közhelyes. Szerintem egy versben fontos, hogy ne a hétköznapi nyelvben használt kifejezésmóddal írjuk le a mondanivalónk, hanem attól üssön el, mert úgy lesz művészi.
Amúgy az alapkoncepció nem lenne rossz, hogy angyal vagy, aki leszállt a földre, és hitet akart adni az embereknek. És amit azt illeti a legeslegutolsó versszak még tetszik is, mivel elég elvont. Szerintem érdemes lenne megpróbálnod újra, de ezúttal legyen kicsit ritmusosabb, és legyen elvontabb, kevésbé konkrét. Inkább írd körül a gondolatokat, mint hogy kimondod őket. Remélem tudtam, valamennyit segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!