Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha valaki festőművész, akkor...

Ha valaki festőművész, akkor neki papírja van erről vagy csak elkezdi magát úgy hívati?

Figyelt kérdés
Azaz mikortól, mitől művész egy festő?
2014. febr. 25. 14:02
 1/3 anonim ***** válasza:

:)

Nos én is festek és volt már kiállításra válogatott képem is,de magamat nem hívom festőművésznek,mert ezt szerintem ki kell érdemelni..

Akinek van papírja róla, hívhatja magát annak,hiszen valamit már letett az asztalra és a szakma elismerte. Akinek nincs,annak más módon kell kivívnia az elismerést. A kérdés az,hogy mi van akkor,ha a szakma nem ismeri el,de a közönség annak tartja.

2014. febr. 25. 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:
A közvélekedés szerint az a művész, aki művészeti alkotást hozott létre, ezt a szakma is elismerte (díjjal), festő esetében pl. ha művészeti kiállításon szerepelt az alkotása. Nem végzettséghez kötött, hanem létrehozott alkotáshoz és egyben ahhoz is, hogy ezt a tevékenységet folyamatosan (hosszabb időn keresztül) fejtse ki.
2014. febr. 25. 15:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Akkor az 1-es hozzászóló is festőművésznek minősül?

Végülis már kiállítottak a képeiből. :-)

Szerintem sem iskola kérdése, de kíváncsi voltam, hogy kinek mi a véleménye.

2014. febr. 25. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!