Hogyan ne énekeljek orrból?
Figyelt kérdés
7.-es vagyok egy ének-zene tagozatos osztályban. Ez körülbelül annyit jelent, hogy van egy kis közöm a szolfézshoz, meg éneklek a kórusban, de az énektanár nyilván nem tud foglalkozni minden gyerek hangképzésével. Én például azt vettem észre magamon, hogy egy háromfokú dó-ré-mi skála éneklésekor a dó és a ré szép és telt hangzású, aztán a harmadik fokra érve a hangom erőtlen lesz és orrból jön. Sajnos magánénektanárra nem telik. Van valami megoldás?2014. febr. 3. 16:51
1/1 anonim válasza:
Lehet hogy csak a dó-ré-ig tart a torokhangod, utána pedig átváltasz váltott hangra.:)
Esetleg próbáld meg hasra venni a levegőt. Azt úgy gyakorold hogy tedd a hasadra a kezed, majd kezd el szájon át levegőt venni.Ha az elején morog, és érzed hogy a hasad emelkedik, akkor jól csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!