Hitler festészetéről milyen mondat, gondolat jut eszedbe?
Hitler művészetére az aprólékosság, gondos munka jellemző. Részletgazdagon festett, ügyelve arra, hogy a látványt a lehető legpontosabban visszaadja.
Hozzátenném (amit a tanárodnak lehetőleg ne mondj), hogy nagy hibát követett el a Bécsi Művészeti Akadémia, hogy nem vették fel, lehet, elfestegetett volna egész életében, és nem is rosszul!
Nem iskolás vagyok, csak "magamnak" keresem a dolgokat. :)
Bizony egyetértek veled, hogy "elfestegethetett volna inkább", de ugye azért nem lesz minden ember ilyen, akit nem vesznek fel valahova, ahova szeretné. :P
A velős szólásra, frappáns "szúrós", nyers mondatra még várok. ;) :D
De tulajdonképpen akár írhatod ezt is, végül is igaz:
Ha Hitlert felvették volna a Bécsi Akadámiára, az egész világ jobban járt volna.
Amúgy nagyon érdekes ellentétben állt valóban a művészete (és pl. a kutyaszeretete!)azzal, akinek a történelemkönyvek mondják.
Akkor legyen ez a mondat:
A zsidók tüntettek a Bécsi Akadémia döntése ellen, de sajnos megfellebbezhetetlen volt a felvételiztetők döntése.
De egy igazán frappáns mondat kiverné itt a biztosítékot,úgyhogy inkább mégsem :D
Valami olyanra gondoltam, hogyha a kép alá kéne írni, akkor mit írnátok?
"Minden jóban van valami rossz", vagy "Nem az a lényeg mit csinálsz, hanem hogy mi motivál". (ez lehet nem jó ide, de a példának megfelel most.)
"Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!"
Vagy az egész Születésnapomra c. verset. Az a történet is alakulhatott volna máshogy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!