Magyarországon egy átlag magyar egy évben hányszor megy színházba, kiállításra?
Szerintem,ha egy multiban lenne egy kiállítás a bejáratnál,akkor nagyon megugrana ez a szám:)
Lehet a művészet is jobban eljutna az emberekhez..
(itt tartunk..)
A színházi előadások költsége sokszor nagyon magas. Így aztán aki teheti, nem kockáztatja meg, hogy ne legyen elég néző. Azaz annyi előadást rendez, amennyire nagy valószínűséggel elfogynak a jegyek.
A másik dolog, hogy azért elég nagy a szórás. Én egy vidéki kisvárosban nőttem fel. Van színház, társulat nincs. Szezononként egy vagy két bérletet adnak ki 3 vagy 4 előadással. Ki lehet számolni, 35 ezres kisváros, 600 férőhelyes színházterem, az emberek jelentős része soha nem jut el.
Budapesten azért sokkal kedvezőbb a helyzet :) Még akkor is, ha nehéz valamire jegyet kapni.
Kiállításnál például érdemes rácuppanni az állandó kiállításokra. Ott általában bőven van jegy, és mint az egyik teremőr mondta nemrég a szépművészetiben: "Most nézze meg, nemrég ezeket a képeket vitték át az időszakos kiállításra, ahol egymás sarkát taposták. Itt meg a kutya se nézi."
Az én külföldi rokonaim hazatérve mindig meglepődnek, hogy milyen magas minőségű színházi előadások, kiállítások vannak itthon mennyivel olcsóbban, mint náluk. Pedig Zürichről és Koppenhágáról beszélünk, nagy európai városokról.
Én csak a környezetembehz tudok viszonyítani, de nálunk az osztályban/iskolában szinte rengeteg embernek van színházbérlete, és mi a családdal is évente többször elmegyünk színházba, kiállításokra, külföldön is mindig beiktatunk 1-2 alkalmat, és akiket ismerek (alsó/felső középosztály, tehát nem a gazdag réteg), azoknál ez szinte mindenhol így van, évente 5-6x minimum járnak ilyen helyekre. Nem tudom, hogy ez átlagos, vagy nem átlagos, ha egész Magyarországot vesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!