A Lánchíd kőoroszlánjainak van nyelve?
Nincs. Ugyanis ilyen szájállásnál az élő oroszlán nyelve nem látszik, így az alkotó helyesen nem faragott nekik nyelvet.
A nyelv nélküli oroszlánok legendája
Számos anekdota fűződik a hídhoz. Legismertebb az, hogy a hídfőket díszítő oroszlánoknak nincs nyelvük, s ezért annyit csúfolták a szobrászt, hogy az a Dunába ugrott. Valójában még az 1870-es években is élt és ezt üzente a gúnyolóinak: "Úgy legyen nyelve a te feleségednek, mint az én oroszlánjaimnak, akkor jaj neked!" Az oroszlánoknak valójában van nyelvük, csak alulról, a járda szintjéről nem látszik.[5]
Én is igy tudom,az oroszlán készítője levetette magát a hídról,mert azt mondta:olyan tökéletes lett ez az oroszlán,hogy ebbe nem találnak hibát.
Sajnos felfedezték,hogy elfelejtett a készítője nyelvet csinálni neki,igy bánatába vizbe ugrott.
Szerintem ez nem legenda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!