Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Dante: Isteni színjáték A...

Dante: Isteni színjáték A Pokol kapuja felirat milyen nyelvű?

Figyelt kérdés
A Pokol kapuján vajon milyen nyelven van a felirat? Tudom, hogy a mű maga olaszul, de a felirat? Dante azért mondja, hogy nem érti, mert értelmezni vagy olvasni nem tudta? Olaszul lehet, esetleg latinul, ami a Biblia klasszikus nyelve, vagy valami univerzális szellemi nyelven, hogy minden kárhozott lélek megértse? Van erre bármi utalás, mert a műben nem találtam…? Köszönöm a segítséget!

2014. jan. 6. 16:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#10/10 Ez honnan tudod? És ha valóban, akkor mi a helyzet azokkal az oda tévedőkkel, akik nem értenek olaszul?
2014. jan. 9. 09:20
 12/18 anonim ***** válasza:

"És ha valóban, akkor mi a helyzet azokkal az oda tévedőkkel, akik nem értenek olaszul?"

Akkor majd lefordítják nekik.

2014. jan. 9. 11:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de nekem ez egy fontos kérdés, komolytalan válaszokkal kíméljetek! Nincs jobb dolgod, mint itt humorizálni?!
2014. jan. 10. 10:43
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi bajod van? Dante olaszul írta az egész művet. Kaptál választ, nem?
2014. jan. 10. 11:23
 15/18 A kérdező kommentje:
A bajom az, hogy a kérdésben egyértelműen leírtam, hogy NEM a mű nyelve a kérdés! A kérdés az, hogy ha valóban létezik a kapu, akkor a felirat rajta vajon milyen nyelven szerepel. De úgy tűnik, az itteni lelkes válaszadóknak már túl bonyolult ez az összefüggés...
2014. jan. 11. 12:49
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg, de haszontalan választ, a továbbiakban inkább értelmiségibb közegben érdeklődöm a megoldásról, ne fáradjatok válasszal.
2014. jan. 11. 12:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Mégis honnan a fenéből tudjam, hogy milyen nyelvű a felirat a pokol kapuján? Nem jártam még ott. Danténál olaszul van.
2014. jan. 11. 14:37
 18/18 anonim válasza:

Én se tudom a választ.

De már értem a kérdést!

Tehát az Isteni színjátékban le van írva (korabeli olasz nyelven) a pokolkapujának felirata.

A kérdés pedig: Tudjuk-e Dante képzeletében hogyan nézett ez ki, milyen nyelvű volt?

Szerintem ez érdekes kérdés.

Egyébként én is olvastam magyar fordításban, de már annak 7 éve, nem igazán emlékszem.

2014. jan. 24. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!