Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha ki akarok adatni egy...

MasieHK kérdése:

Ha ki akarok adatni egy könyvet annak feltétlenül valós alapja kell legyen? (többi lent)

Figyelt kérdés

Tehát a történetem egy eggyüttes tagjaival együtt játszódik,vagyis ők vannak a szerepben (a Black veil brides banda tagjai). Viszont van benne egy icipici valótlanság,azaz a történetem főszereplője a banda frontemberének(Andy Biersack) kishúha,viszont a való életben nincs húga Andynek. problémát jelenthet ha ki akarnám adatni? egyáltalán ki lehet adatni úgy,hogy benne vannak a bandatagok,vagy ahoz külön engedély kell?

Kérlek,ha tudtok válaszoljatok :)

2014. jan. 4. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet belőle probléma, ha esetleg a szereplők vagy ismerőseik olvassák. Ezért jobb nem ismert nevű emberekről írni - mert a te alkotásod és a képzeleted nem köti meg. Természetes írhat egy XY bandáról úgy, hogy az híres, és Z városban játszik, sőt még hasonlíthat is sok mindenben - de a NÉV más legyen. Így a frontember - híres zenész - X.Z. és van egy húga, A.Z.

Sokkal szabadabb vagy így!

2014. jan. 4. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Ilyen csapnivaló helyesírással hogy akarsz te könyvet írni?
2014. jan. 4. 22:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm a választ :) Amúgy bocs,de ha sietek magasról teszek rá,hogy milyen helyesirással dobok valamit ide ki. Tudok helyesen irni. Amúgy meg ha tényleg ki akarnám egyszer adatni,úgy hallottam a kiadóknál átnézik a helyesirást... :)
2014. jan. 5. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Végül is bármit kiadnak, ha van elég pénzed. Egyszerűbb, ha nem te gépeled le, hanem tollba mondod valakinek - így megspórolsz egy agyvérzést a lektornak.
2014. jan. 5. 12:38
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. jan. 9. 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne törődj ezzel a helyesírás baromsággal, írjad csak amit akarsz. És viseld el, bármit csinálsz fürtökben fognak lógni rajtad azok, akik nem csinálnak semmit, ezért sok idejük van másokat lerángatni. Ez sajnos így működik. El kell tudni viselni.

Írj - legjobb kézzel, töltőtollal, papírra. Az már egy alkotás - utána begépeled. És igen, minden kiadott írásnak kell nyelvi lektorálás. Amit 1-ben írtam, szívleld meg- jobban, szabadabban alakítod a szereplők jellemét, ha nem ismert névvel vannak. Mert az más műfaj.. dokumentum, életrajz stb. A legnagyobb regényeket ismeretlen nevű szakácsnőkről, diákokról, feleségekről, katonákról írták... Az író teremti meg a jellemüket, az eseményeket- úgy, hogy kirajzolódjon az egyetemes mondanivalója a világról, az emberekről. Lehet a szereplő híres zenész is - ha azt akarod. Alkotói szabadság van - és az jó, majd meglátod, milyen jó.

2014. jan. 9. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!