Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A magyar mangások hőzöngenek,...

A magyar mangások hőzöngenek, hogyha nincs magyar manga, de ha meg elérhető egy akkor nem veszik. Miért sértődnek be, ha ezek után az alkotó külföld fele nyit?

Figyelt kérdés
Nem egy magyar alkotót ismerek, akik jók, de a magyar közönség szarik arra, amit alkotott és külföld fele nyit, ekkor meg megy a háborgás, hogy de miért nem nekik csinálják. Mármint a magyaroknak. Miért fáj a magyaroknak kiadni bármire pénzt? Mert annyi szar hülyeséget vesznek, ha ennyire kell ez, akkor ez is beleférhetne, nem kell elvárni hogy minden fent legyen a neten ingyen, nem?
2013. dec. 24. 23:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Igazán jó magyar mangát én még nem olvastam. Egyébként szerintem más mangát sem vesznek a magyarok, drága ám. Én is jobban szeretem letölteni őket, vagy leülök a könyvesboltban az olvasó sarokban és elolvasom helyben. Más könyvekkel is így vagyok, ritka ha megveszem, sajnos nics rá pénzem. Ha lenne akkor még szép hogy megvásárolnék mindent, megadnám a tiszteletet az írónak azzal, hogy megveszem a műveit. De pénz nélkül nehézkes. :) Egyébként ez egy magyar metnalitás, rengeteg fiatal magyar tudós, felatláló van most is. Itthon nem kellenek, külföldön meg egyre nagyobb összegeket ajánlanak fel a találmányukért. Külföldön megbecsülik őket, itthon nem. Jelen esetben egy magyar fiatal feltalálóról tudok, aki nem adta el külföldre a találmányát. Azt nyilatkozta megvárja, amíg itthon is elismerik... Hát, várhat szegény.
2013. dec. 25. 11:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Milyen magyar mangákat olvastál eddig?

Hát akiket én ismerek, és mangások, ők is hagyni fogják amagyarokat és külföld felé nyitnak, mert ott érdeklődnek a munkáik után.

2013. dec. 25. 22:34
 3/5 anonim válasza:

Tegyék ingyenessé vagy adják olcsón vagy alkossanak olyat amelyet megvesznek az emberek. Nagyon kicsi a magyar piac, aki csak, azért csinálja, hogy pénzt keressen vele az inkább hozzá se kezdjen.

Rengeteg manga és nem csak japán alkotóktól, hanem szerte a világon. Rengetegen hobbiból csinálják és ingyenesen teszik közzé az interneten, ezek közül sok nem amatőr munka. Globális szinten hatalmas a konkurencia. Én személy szerint egyetlen egy magyar mangát sem olvastam eddig csak láttam 1-2-őt. A rajzstílus/megjelenés mindegyiknél amatőrnek tűnt (bár én teljesen inkompetens vagyok ilyen téren).

2014. jan. 27. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Itt szerintem az is baj, hogy a magyar mangákat nem lehet úgy beszerezni, hogy csak úgy bemegyek a könyvesboltba, és megveszem a Keretbe Zárt Világ ötödik részét, hanem csak online. Sok magyar mangarajongó szeret könyvesboltban vásárolni, és fogalma sincs arról, hogy vannak magyar kiadványok. És az is elég vegyesvágott, mert vannak tényleg jók, és vannak olyanok, amiket inkább nem kellett volna kiadni (khm... Magyar Múzsa, például).
2016. szept. 7. 19:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Mik azok, amik szerinted jók voltak?
2016. szept. 14. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!