Hogyan lehet Magyarországon érvényesülni a fényképész szakmában? (képeim)
Jelenleg önképző vagyok, célom érdekében 2naponta leadok egy munkát saját magamnak, úgy mintha valami megbízást kellene elvégeznem. Nagyon komolyan veszem ezt és ezzel szeretném keresni a későbbiekben "kenyerem".
1-2 éven belül párommal külföldre költözünk, de már itthon szeretnék befutni. PS-t nem használtam még saját akaratból , hogy rákényszerűljek a géppel művészkedni.
Hogyan érhetem el , hogy felfedezzenek? Párom lebeszélt korábban egy bemutatóról, mert szerinte a rossz vélemények gátolhatnak most még... de valahova elszeretnék indulni, mert perzse fényképezek , de így visszajelzéseket nem kapva nem tudom felmérni, hogy az emberek látnak -e fantáziát a képeimben, vagy csak üress , átlagos amatőrségnek hiszik azt amiben több órá, figyelem, erő pezseg...
Tudna esetleg valaki valami jó helyet, versenyt, vagy bármit ahol megmutathatom magam?
Nagyszüleim szoktak baromfit vágni, ez szerintem természetes, volt még egyéb állatos kép ahol esetleg halott ott nem én tettem . Bár egy élet kimullása van a képen más szimbólikus jelentései is lehetnek, nézőpont kérdése csak....
Köszönöm a válaszokat!
Régen tanultam művtörit és fotóztam is.
Sajnos elég sok hibát találtam a képeidben, de nem akarom a kedvedet szegni, javaslom, hogy olvass el kompozíciókról, asszimetriáról és kidolgozásról szakkönyveket.
Az arc kiemelése nem járhat azzal, hogy a feje búbját minden alaknak levágod, nem tudom, ez szándékos e, na tessék mégiscsak leírtam, rendben, benne hagyom.
Néhány jó gondolatot érzek a képeidben.
Tanulj másoktól.
Nem szeretnélek elkeseríteni, de... ...ezekkel a fényképekkel nem fognak felfedezni, és nagyon finom voltam...
Több alázat és szerénység!
Egyébként pedig a 8-as válaszoló mindent leírt...
A képeid amatőrök, van egy jó fényképezőgéped és egy lencséd, de ennyi. Nincs ezzel semmi baj, mindenki volt kezdő, ha nem hagyod abba, akkor fogsz fejlődni.
Szerintem van bennük PS-bűvészkedés is, vagy más amivel ráteszed az olcsó effeketet.
Befutás. Nem tudom hogyan képzeled el a fotózást, de valójában sokkal kevésbé izgalmas munka, mint amilyennek látszik. Van több fotós barátom, ők 90%-ban unalmas munkát csinálnak. A 10% kreatív, amikor az van amit ők csinálnak, az nem hoz semmi pénzt.
Olyan ma már nincs, hogy egy fotósnak kiállítása legyen, vagy vegyék azokat a képeket, amiket ő "művészkedett össze". Szószerint több tíz millió ember vesz tükörreflexes fényképezőt évente a világon, ebből kb. 1000 fotós van, akinek vannak kiállításai, de ők sem csak ebből élnek.
Egy átlagos fotósnak így néz ki az élete: csinál 300 képet egy olyan témáról ami abszolút nem érdekli (disznóölés, hídavatás, stb.) kiválogat belőle 100-at és leadja. Ha embereket fotóz, például reklámcélokra, akkor pedig van valaki aki mond mindent hogy mi merre álljon, milyen pózban legyenek az emberek, stb.
Álomvilág azt hinni, hogy 1-2 éven belül olyan ismert magyar fotós leszel, hogy külföldön is keresett leszel. Ez inkább 10-20 év, de a több tízezer magyar fotósból is csak néhány tucatnyinak sikerült eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!