Akik ismerik, mit gobdoktok a Magyar Hüperión c. lapról?
A tömegeket önös érdekekből megnyerni kívánó politikai pamfletgyűjtemény.
A magyar tradicionalista mozgalomnak addig volt tartása és színvonala, amíg azt László András emblematikus alakja összefogta és fémjelezte..
Ez ma már nagy valószínűséggel nem más, mint egy újabb - értékekkel hivalkodó - dekadens (és széthulló / széthullóban lévő) mozgalom.
A cinóberösvény két könyve (Lázadás ... + A szexus ...) még csodálatosak voltak,
a kvintesszencia könyvek tartalmilag még képviselhetnek komolyabb értékeket, de árukat, külsejüket tekintve már a tömeget igyekeznek megnyerni / kiszolgálni (befolyásolni/uralni ?).
A Persica kiadó könyvei azok viszont még nagyon "jónak" (=magas színvonalúnak) mondhatók. Bevezetés a mágiába I-III. : le a kalappal!
A Baranyi (- Vona) féle "jobboldaliság" szerintem hajítófát sem ér, mivel a tömegeket (=a vizeket) igyekszik (uralni és) megnyerni.
Középen kell(ene) állni, ahogyan a Tathagata (Cakravartin stb.) is középen áll.
A metafizikai egyedüllét fokozatai című könyv is elég jónak tűnik.
Magyar Hüperión? Be lehet állni a jobboldali csord... hord... "seregbe". :-) A vezéreknek kellenek az emberek.
Én mindenesetre nem szeretnék a tradicionalisták által megálmodott és létrehozott "szakrális magyar királyságban" élni!
A hátam közepe sem kívánja az ilyen középkori ócskaságot.
Elegem van a magyarok kiskirályaiból! :-) (Csák Máté, Borsa Kopasz, Aba Amádé és társai)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!