Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Akik ismerik, mit gobdoktok a...

Akik ismerik, mit gobdoktok a Magyar Hüperión c. lapról?

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 20:52
 1/3 A kérdező kommentje:
gondoltok
2013. dec. 7. 22:04
 2/3 anonim ***** válasza:

A tömegeket önös érdekekből megnyerni kívánó politikai pamfletgyűjtemény.

A magyar tradicionalista mozgalomnak addig volt tartása és színvonala, amíg azt László András emblematikus alakja összefogta és fémjelezte..

Ez ma már nagy valószínűséggel nem más, mint egy újabb - értékekkel hivalkodó - dekadens (és széthulló / széthullóban lévő) mozgalom.

A cinóberösvény két könyve (Lázadás ... + A szexus ...) még csodálatosak voltak,

a kvintesszencia könyvek tartalmilag még képviselhetnek komolyabb értékeket, de árukat, külsejüket tekintve már a tömeget igyekeznek megnyerni / kiszolgálni (befolyásolni/uralni ?).

A Persica kiadó könyvei azok viszont még nagyon "jónak" (=magas színvonalúnak) mondhatók. Bevezetés a mágiába I-III. : le a kalappal!

A Baranyi (- Vona) féle "jobboldaliság" szerintem hajítófát sem ér, mivel a tömegeket (=a vizeket) igyekszik (uralni és) megnyerni.

Középen kell(ene) állni, ahogyan a Tathagata (Cakravartin stb.) is középen áll.

A metafizikai egyedüllét fokozatai című könyv is elég jónak tűnik.

Magyar Hüperión? Be lehet állni a jobboldali csord... hord... "seregbe". :-) A vezéreknek kellenek az emberek.

2014. máj. 22. 20:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Én mindenesetre nem szeretnék a tradicionalisták által megálmodott és létrehozott "szakrális magyar királyságban" élni!

A hátam közepe sem kívánja az ilyen középkori ócskaságot.

Elegem van a magyarok kiskirályaiból! :-) (Csák Máté, Borsa Kopasz, Aba Amádé és társai)

2014. máj. 22. 20:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!