Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Festéshez milyen eszközöket...

Festéshez milyen eszközöket szeretnék?

Figyelt kérdés
Alapvetően eléggé elvont vagyok, zenét írok, de pár napja úgy keltem fel, hogy szeretnék festeni kiadni magamból pár dolgot, ami most a zenében nem megy. Rajzolni szoktam, de szereték inkább festeni, vászonra. Milyen cuccokat kellene vennem, hogy festhessek? És hol lehet vásárolni ezeket (vászont, jó festéket, ecseteket, azt az állványt(?) amin megáll a kép, amikor festek. Köszönöm a segítséget.

2013. nov. 10. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Művészellátóban,de azt már most megmondom,hogy nem lesz olcsó dolog. Állványban sokféle van és mindnek van valami baja,ezért egy nem is lesz elég. Festékből az akril vagy olaj jöhet szóba. Az olaj könnyebben kezelhető festés közben,de a száradása hosszú és aki nem bírja a hígító szagát,annak nem ajánlom. Az akrilnak pont az az előnye,hogy gyorsan szárad, emiatt azonban a képre felvitt réteg finomhangolása nehezebb.A felvitt réteg javítása átfestéssel lehetséges, viszont ha kész a kép,akkor pár perc alatt megszáradt és el lehet pakolni.
2013. nov. 11. 08:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Még ami kimaradt. Sok márka van,de az ár itt is irányadó.

Ecsetből olajhoz olyan kell,ami bírja a vastag anyagot,ezért inkább erősebb sörte ecset javasolt, lapos verzió. Akrilhoz sokféle jó,de valahol az olaj és az akvarell között.

Itt is a lapos ecset a javasolt.Esetleg kis méretből érdemes kör ecset.

2013. nov. 11. 08:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Ezt érdemes megvenni? [link]
2013. nov. 11. 11:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Kezdetben vennék 6 színt. Fehér ,fekete, sárga , kék, piros (fontos,hogy elsődleges,azaz primary néven fusson pl:primary yellow). A világosokból több kell, fehérből vehetsz 3 adagot ,sárgából meg kettőt is.

Ebből minden színt megtanulsz keverni,ha majd ez megy,akkor lehet a többi,de így legalább nm költesz sokat.

Ha nagyobb készletet veszel,akkor is előbb érdemes a színkeveréssel játszani,esetleg egy keverési táblát készíteni.

Azt nem árt tudni,hogy az olcsóbb festékeket keverve hamar barnás színt kapsz,mert nem rendes,vagy kevés színanyagot tartalmaznak. Szóval ezt is érdemes megtapasztalni.

Veszel még egy asztali festőállványt és festőszert és 2-3 méretben lapos ecsetet ,esetleg 1 körecsetet. Alapnak lehet olajkartont vagy kasírozott vásznat.

Szerintem olcsóbban jössz ki.

2013. nov. 11. 11:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Az általad mutatott készlet nem tudom mennyire jó, én nem vagyok a készletek híve.
2013. nov. 11. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!