Milyen eszközöket ajánlotok ceruzarajzhoz?
Szerintem kár bonyolult dolgokra költeni, ha érzed hogy van benned valami azt bármivel megrajzolod. Mondjuk ceruzák közül 3B-st és annál erősebbet ajánlok, jók: koh i noor, faber castell és még egy pár. Radír meg minél puhább annál jobb de szerintem abból is elég tuti a klasszikus koh i noor.
A szenet is érdemes kipróbálni!
ceruzarajzhoz én konkrétan 2H-s ceruzától 6B-ig használok ceruzákat, továbbá sima radírt, nem bonyolítom túl. ja meg tegnap vettem egy 'ceruzaradírt', amibe lehet betétet tenni - ez azért jó, mert tudok vele vékonyabban radírozni, de simán hanyagolható.
továbbá használhatsz rotringot (a hegyet itt is keménység-puhaság szerint válogasd); meg igazából azt, amit akarsz, tényleg.
mondjuk a szén az kicsit más, ahhoz érdemes olyan papírt is venni (nem jut eszembe a neve.. persze nem muszáj!), plusz mivel könnyen maszatolódik, kell hozzá hajlakk vagy fixatív a fixáláshoz. ja meg monopolradír, mert az jó puha.
valahol el kell kezdeni, szóval hajrá!:) de amúgy művészellátókban segítőkészek az eladók, ott is kérj nyugodtan segítséget, ha valami nem világos!
viszont az, hogy mi lehet az az ecset szerű eszköz, fogalmam sincs..o.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!