Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen eszközöket ajánlotok...

Milyen eszközöket ajánlotok ceruzarajzhoz?

Figyelt kérdés
Milyen ceruzák, milyen radírok, olvastam hogy ajánlott ún. papírceruza, rajzszén, valami ecset-szerű eszközt is láttam már, ezek mik, érdemes megvenni ezeket?
2013. jan. 6. 11:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem kár bonyolult dolgokra költeni, ha érzed hogy van benned valami azt bármivel megrajzolod. Mondjuk ceruzák közül 3B-st és annál erősebbet ajánlok, jók: koh i noor, faber castell és még egy pár. Radír meg minél puhább annál jobb de szerintem abból is elég tuti a klasszikus koh i noor.

A szenet is érdemes kipróbálni!

2013. jan. 6. 14:46
 2/3 anonim válasza:

ceruzarajzhoz én konkrétan 2H-s ceruzától 6B-ig használok ceruzákat, továbbá sima radírt, nem bonyolítom túl. ja meg tegnap vettem egy 'ceruzaradírt', amibe lehet betétet tenni - ez azért jó, mert tudok vele vékonyabban radírozni, de simán hanyagolható.

továbbá használhatsz rotringot (a hegyet itt is keménység-puhaság szerint válogasd); meg igazából azt, amit akarsz, tényleg.

mondjuk a szén az kicsit más, ahhoz érdemes olyan papírt is venni (nem jut eszembe a neve.. persze nem muszáj!), plusz mivel könnyen maszatolódik, kell hozzá hajlakk vagy fixatív a fixáláshoz. ja meg monopolradír, mert az jó puha.

valahol el kell kezdeni, szóval hajrá!:) de amúgy művészellátókban segítőkészek az eladók, ott is kérj nyugodtan segítséget, ha valami nem világos!

viszont az, hogy mi lehet az az ecset szerű eszköz, fogalmam sincs..o.O

2013. jan. 11. 21:35
 3/3 anonim válasza:
A radírból a legolcsóbb a legjobb (amelyiken elefánt van). Ceruzából a Faber-Castell-t, Prograsso-t (ez a ceruza tiszta grafit ezért ha faragod a grafit port felhasználhatod az árnyékoláshoz és ha nem akarod hogy olyan legyen a kezed akkor használhatsz ecsetet, én rendes kicsi 3-as ecsetet használok simán jó ehhez) ajánlanám és a HB-s ,F-es (a Faber-Castell-nél a HB 2 1/2-es ceruza az F-es lenne), és ajánlanák B-s ceruzákat a kiemelésekhez árnyékolásokhoz de mivel ezek maszatolódnak ajánlatos a kész területre egy lapot tenni hogy ne maszatolódjon el.
2014. febr. 5. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!