Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Életem harmadik festménye....

Életem harmadik festménye. Milyen lett?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista fiú vagyok. kb 12 éves koromig rengeteget rajzoltam. Kb 2-3 hónapja újból elkezdtem rajzolni, de gondoltam kipróbálom a festést. Ez lett a 3. próbálkozásra:

[link]

Szerintetek milyen lett? Érdemes lenne komolyabban foglalkoznom vele? Szerintetek van tehetségem hozzá?

2013. okt. 2. 15:45
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
értem 81% :) és a fikázáson/trollkodáson kívül fel tudsz valamit mutatni? :D
2013. okt. 3. 06:38
 12/24 anonim ***** válasza:

Én most egy másik 81%-os vagyok, az #5-ös. :)

"A témaválasztás is elég nagy baki - tengerpart pálmafákkal, már csak a csókolózó pár sziluettje hiányzik."

A témaválasztás a festő feladata. Nem adhatunk a szájába egy témát, az belőle kell hogy jöjjön. Azt mutatja meg, ami benne van. Művész pedig attól lesz, hogy ezt hogyan teszi, hogy megértjük-e, mit akar kifejezni, vagy bennünk is kiváltja-e a saját érzéseit.

"A technikád pedig egy gyerekéhez hasonló - határozatlan, maszatos vonások, nulla térhatás."

Picasso - Álom című festményében, vagy a Guernica-ban szerinted mennyi a térhatás? Akkor ő is pancser? Vagy Monet Napkeltéjében határozott átgondolt ecsetvonások vannak? :D

A kérdező természetesen nagyon az elején jár a tanulásban, de határozottan jól kapta el az árnyalatokat. Nem tökéletesen, de elég jól ahhoz képest, hogy a harmadik képe. A hegyes-erdős képen is jók az árnyalatok. Persze lehetne még fejleszteni az ecsetkezelést, mert ez sem igazán realista, sem impresszionista... de ezzel még ráér. Az például látszik a hegyes képen, hogy süt a Nap, de olyan, mintha valami rejtett fényforrásként világítana. Egy kis szikrázást, életet még bele lehet vinni. De a hó a szürke sziklákon egész jó, az ég is valamennyire el lett találva.

Nagyon jó kezdő képek, szerintem. :)

2013. okt. 3. 09:21
 13/24 anonim ***** válasza:

Én is azt hittem, hogy ez a kép még 10-12 éves korodból maradt.

A felső rész borzalmas. Az inkább egy 6 éves gyerek műve.

Az alsó rész nem lenne rossz, de a pálmafák dőlnek, amit szintén a gyerekek rajzolnak így. Ferde alapon a pálma nem dől, esetleg hajlik.

Ezzel együtt én is azt mondom, hogy ha élvezed, fess tovább. Biztos, hogy javulni fogsz, ha sokat tanulsz és gyakorolsz.

2013. okt. 3. 11:28
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igazából egyenlőre nekem nagyon tetszik a festés. Elég furcsa a rajzolással szemben, hogy míg ott a forma/arányok a legfontosabbak, addig itt a színekre és árnyalatokra kell jobban odafigyelni. Pl A képeken olyan részleteket kell megfigyelnem, ami addig teljesen lényegtelen volt.

Majd hétvégén jobban utánaolvasok a témának és gyakorlok :)

2013. okt. 3. 15:01
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem a képeid és elolvastam a válaszokat is...

Valóban... Amíg örömöd leled benne, csináld... Van Gogh is csinálta. Nyilván, már ellőtt ötletek ezek a képek, még enyhén szólva is "rosszul" tálalva.

Ne youtube-ról tanulj festeni - How to paint trees - videókból.

Üssél fel művészettöri könyveket, válassz nagy festőket "példaképként". Nagy mércét tegyél és gyakorolj rengeteget..

A feketét pedig ne használd... Telibe meg pláne ne.. Inkább umbra + kék keverékéből...

Ne azt akard festeni amit látsz, hanem az érzéseid.

Nézegess absztrakt munkákat is, meg szépen indulj el a kezdetektől és figyeld meg a technikai dolgokat. Anatómia fejlődését a reneszánsztól napjainkig...

Ilyesmiket tudnék ajánlani.

Jó munkát!

2013. okt. 3. 17:34
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszenek ezek a képek, főleg a hangulatuk.

Mondjuk én nem vagyok szakértő, csak egy egyszerű szemlélő, de biztatni szeretnélek, hogy amíg érzel belső késztetést, addig fess, rajzolj, ne hagyd magad eltéríteni.

2013. okt. 4. 17:06
 17/24 A kérdező kommentje:
Készült ma délután még egy :) Nekem ez nagyon tetszik, csak sajnos elrontottam a kép alját :D Sebaj, a jó részét lefényképeztem :) Amúgy a technikát youtuberól lestem, de ez olyasmi kép amivel lehet még a saját szobám falát is ki merném dekorálni :)
2013. okt. 4. 20:08
 18/24 A kérdező kommentje:

Itt a link:

[link]

2013. okt. 4. 20:08
 19/24 anonim ***** válasza:
Ez elég jó lett, az alját meg csináld újra.
2013. okt. 4. 23:19
 20/24 Keselyüstök válasza:
100%

Hűha, nekem nagyon tetszik, főleg az utolsó kettő. A hegyek formája nagyon átjött és a hangulata is kellemes. Szóval azt semmiképp sem lehet mondani, hogy tehetségtelen vagy, mert szerintem nem kevés ügyesség és érzék van benne. Ami talán zavaró, hogy a központi témát kivéve (számomra itt a hegyek) nem elég kidolgozottak, mintha azzal kevesebbet törődtél volna, pl. az ég. És túlságosan kontrasztosak az egyes színek. Persze ez most csak egyéni benyomás, mert nem vagyok szakember.

Amúgy igaza van az előttem szólóknak: ha örömed leled benne, csináld, akár tetszik másoknak, akár nem, emellett persze megértem az érzést, hogy azért mégsem rossz, ha másoknak is tetszik.

Egyébként fejből csináltad őket?:)

2013. okt. 5. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!