Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Életem harmadik festménye....

Életem harmadik festménye. Milyen lett?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista fiú vagyok. kb 12 éves koromig rengeteget rajzoltam. Kb 2-3 hónapja újból elkezdtem rajzolni, de gondoltam kipróbálom a festést. Ez lett a 3. próbálkozásra:

[link]

Szerintetek milyen lett? Érdemes lenne komolyabban foglalkoznom vele? Szerintetek van tehetségem hozzá?

2013. okt. 2. 15:45
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Amúgy ma reggel vettem egy TESO-s festőkészletet, összesen 1500 ft-ért, amiből a tempera volt egy 1000-es. Szóval gagyi eszközökkel is dolgoztam (pl az ecsetnek hullik a szőre :D ), de kezdésnek nem akartam mindjárt egy csomó pénzt rákölteni.
2013. okt. 2. 15:48
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik! Jó a hangulata. :-)
2013. okt. 2. 15:59
 3/24 anonim ***** válasza:
Kezdetnek nem rossz, majd tölts még fel képet pár hónap gyakorlás után. Ebből még nem lehet jósolni.
2013. okt. 2. 16:13
 4/24 A kérdező kommentje:

okok, köszi a válaszokat.

Valami oldalt nem tudnátok esetleg linkelni, ahol festési technikáknak nézhetnék utána? Csak mert most kb annyit tudok a festésről, hogy a nagy ecset vastag vonalat, a vékony vékonyat húz :D Meg 1-2 trükkre rájöttem magamtól, meg színkeverésnél logikai alapon kikövetkeztettem dolgokat (pl barna=piros+sárga+fekete+fehér, mert ugye a paint-es színskálán a narancssárga és a szürke közt van :) )

2013. okt. 2. 16:18
 5/24 anonim ***** válasza:

Egy pillanatig nem esett le, hogy fent az ég, lent a víz. Valahogy a kettő árnyalata túl hasonló.

De egyébként tök jó! :)

2013. okt. 2. 16:30
 6/24 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem nincs tehetséged hozzá és nem érdemes komolyabban foglalkoznod vele.

Nem akarom letörni a lelkesedésedet, úgyhogy rögtön az elején tisztázzuk: a festés és a rajzolás lényege, hogy élvezd, és ha ez megvan, ne hagyd abba. Csak azt mondom, hogy nem biztos, hogy erre kellene építened.

A festményed egyrészt technikailag rossz, másrészt tömör giccs. Látszik, hogy olcsó eszközöket használtál, ami nem baj, mert méregdrágával is ilyen rossz lett volna. A témaválasztás is elég nagy baki - tengerpart pálmafákkal, már csak a csókolózó pár sziluettje hiányzik. A technikád pedig egy gyerekéhez hasonló - határozatlan, maszatos vonások, nulla térhatás.

Hogy mondjak valami építőt is. Amint már mondtam, a festés arról szól, hogy élvezd. Ha ez neked örömet okoz, ne hagyd abba! Csak ne táplálj illúziókat, hogy majd te híres művész leszel, mert nem. Hogy jobbak legyenek a műveid, elsősorban azt ajánlom, hogy rajzolj képzeletből, ne azt fesd meg, amit egyszer valahol láttál és le akarod utánozni. Próbálj tényleg ALKOTNI, azaz teremteni valami újat! A technikai tudást megszerezheted netről, könyvekből, stb., ami meg még kell hozzá, az benned van, vagy benned nincs. Próbáld megkeresni :P

2013. okt. 2. 17:14
 7/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó :)

Köszi, hogy őszinte vagy. Csak, hogy leszögezzem, élvezem, és amíg lelkesedésem van, addig festeni fogok. Hogy ez 2 napig, 1 hétig, vagy évekig fog tartani, majd kiderül :D A giccs és a gagyi onnan jött, hogy kb belőttem, hogy mi az amit tudok festeni. Úgy értem, hogy pl esélytelen lett volna egy naplementét festenem, mivel a kék-lila-piros-sárga átmenetet elsőre úgysem tudom kikeverni, megfesteni, vagy akár egy emberi alakkal kezdeni sem a legjobb, mert csak egy nevetséges folt lenne belőle. Amúgy meg nekem tetszenek az ilyen hangulatú képek, fényképezéskor is sok naplementés/esti csendéletet csinálok.

Amúgy úgy érzem, hogy te kicsit a ló túloldalára estél át :D Szóval ha van egy kis szabadidőd az esti óráidban kifejthetnéd, hogy mitől rossz a kép technikailag. Azaz megtetted, de ennyit egy laikus is megállapít :)

Részemről a következők a problémáim a képpel (fontossági sorrendben):

1 - A csillagok az égen olyanok, mint a kóborkutya testén a pöttyök, véletlenül sem tűnnek csillagoknak

2 - Az ég valahogy egy rakás trágya lett. Nem nagyon sikerült egy világító hold ragyogását kelteni, inkább olyan, mint egy kék folt egy fekete háttéren

3 - Térhatás valóban nincs, de ez annak köszönhető, hogy fél óra alatt csaptam össze, mivel órára kellett mennem. Igen, a kidolgozatlanság süt a képről, de azért arra jó volt, hogy egy kérdést feltegyek az oldalon, hogy legyen valami visszajelzés is arról, amit csinálok :)

Ezt a híres festő dolgot nem tudom honnan szedted :D Eszem ágában sincs híres festőnek lenni, mivel azt szeretném csinálni, amit tanulok. Sokkal inkább olyasmire gondoltam, hogy pl esetleg karácsonyra festhetek-e ajándéknak, vagy inkább hanyagoljam :) Amúgy meg nem vagyok egy nagy művészlélek, bár néhanapján kreatív vagyok.

2013. okt. 2. 18:24
 8/24 anonim ***** válasza:
0%
azt hittem 10 éves gyerek festette
2013. okt. 2. 18:37
 9/24 A kérdező kommentje:

Itt a következő 10 éves giccsparádém :D

[link]

Nem fejeztem be az erdőt, mert holnap korán kelek :D

2013. okt. 2. 22:45
 10/24 anonim ***** válasza:
0%
hát ez sem tetszik
2013. okt. 2. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!