Mennyiért lehet eladni festményeket? Meg lehet élni festésből, vagy ez csak hobbi?
1Ft-100.000.000Ft
Igen, meg lehet élni, nem véletlenül léteznek festőművészek.
Szerintem ez nagyon változó,de úgy gondolom,hogy hazánkban az átlagemberek nem igazán hajlandóak annyit fizetni egy festményért,amennyit szerintem ér. Drága italra, virágra stb inkább költenek. Az átlag szeretne egy szép képet a szobájába,de jó lenne valami egyedi, de ha azt mondod egy 40x50-es képre,hogy 30e,akkor azt mondja,hogy az obiban van 3eft-ért , és azért az se rossz.
Egyébként úgy hallottam vannak országok,ahol sokkal többre tartják,hogy ne bolti előre gyártott kép lógjon a falon, még akkor is,ha nem olyan gazdagok.
A másik,ha megnézed, bár lehet,hogy régen sem ebből éltek meg a festők,de azért sokáig nem a szegények sportja volt és ahogy nézem megint ebbe az irányba haladunk.
Egy Michelangelo-t sok millióért (akár euróban).
Egy kortárs élő festő alkotását nullától pár százezerig. Utóbbit persze befutott festőtől. Befutni úgy lehet, hogy kiállításokra kell vinni a műveket. Ha a művészettörténészek fantáziát látnak benne, ezt megírják. Erre föl már egyes kiállítók meghívnak. Ha ismét bizonyít a művész, ez a folyamat ismétlődik, és egyszer csak keresni kezdi a képeit. A folyamat úgy 10-40 év. 10 csak a rendkívüli tehetségeké. Akiknek a művei majd haláluk után érnek milliókat.
Ma Magyarországon csak a festésből nem lehet megélni. Barátomnak az apukája festőművész, főként impresszionista képeket fest. Egy évben körül-belül 8 képet tud eladni, az ár a kép méretétől változik. 20 és 100 ezer forint között.
Mellette rajz-, és a matektanár. Tanári végzettség nélkül nem tudná eltartani a családját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!