Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Művészek! Tudnátok tippet...

Művészek! Tudnátok tippet adni? (kép)

Figyelt kérdés

Szóval ez az első "portré" amit csináltam, egy sima hb-s ceruzával. Hát, elég béna lett de azért most nem fogom feladni, nekiállok gyártani egyiket a másik után. Egy két technikát amivel javítani tudnék rajta tudnátok mondani? Eszközöket esetleg mit érdemes venni? 21|F

[link]

2013. szept. 12. 20:03
1 2
 1/13 anonim válasza:

1.: nagyon jo fogadd oszinte gratulaciomat! :)

2.: hibak: - a szemek kicsik es nem tul elethuek. en ilyen videobol tanultam meg szemet rajzolni. egyszer csinald meg a/4es lapon es utana menni fog piciben is. [link] rajzolsz, megallitgatod nem nagy ugy :)

- a szemek kozti resz ugyanakkora mindig mint a szemek.

- szajjal is ugyanaz a helyzet mint a szemekkel, videobol csinalj egy nagyot es menni fog :)

mas az en szemem nem boki tenyleg jo lett!! :)

3.: ajanlok 4 vagy 5B-s ceruzakat nagyon jol lehet veluk rajzolni, puhak es jol fognak :)

4.: kerdesem az lenne, hogy ez egy fenykeprol van-e?

5.: youtubeon sok portrerol van video az egesz munkafolyamat.. ;) ajanlom pl jardc csatornajat, o sztarokat rajzol es nagyon tehetseges :)

6.: nyugodtan kerdezz ha meg erdekel valami

18/L

2013. szept. 12. 20:56
 2/13 anonim ***** válasza:
Első portrénak ez k**va király! Csak így tovább, haver! Tippeket meg majd adnak "művészek", én csak gratulálni tudok!
2013. szept. 12. 20:56
 3/13 A kérdező kommentje:

Hű, estére meg is lesz a programom:D

Köszi nektek !:)

2013. szept. 12. 21:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon jó, mi több, kiemelkedően kiváló, csak biztatni tudlak.

Puhább ceruzával könnyebb rajzolni, én a 2b-set szeretem a legjobban. Érdemes érdesebb felületű papírra dolgozni, ezen nem látszik, mire készült, de a nyomtatólapot pl. felejtsd el. Kezdetnek egy csomag A/3-as félfamentes rajzlap tökéletes lesz.

A/3-asnál kisebb méretben maximum krokit készíts, a modell után készült rajz ennél nagyobb kell, hogy legyen, bár ilyen kicsiben nagyon nehéz is pl. szénnel dolgozni.

Érdemes lenne kipróbálnod az égetett szenet, ehhez is érdesebb felületű papír dukál, és a végén fújd le hajlakkal.

Én az "aki tényleg tud rajzolni, az bármivel, bármire, bárhol tud" elvet vallom, így pár darab égetett szénnel, egy adag B2 körüli méretű csomagolópapírral (olcsóbb, de ne kövesd a példámat, mert a minősége fel sem ér a rajzlapéval) és egy flakon hajlakkal vágtam neki a fősulis felvételinek is úgy, hogy fel is vettek.

Bár ahogy elnézlek, ezt nem kell külön mondani, de azért megemlítem, mert fontos: a radírozást felejtsd el, és sose kend el a cerkát.

2013. szept. 13. 08:16
 5/13 anonim ***** válasza:

Én mondok mást:)

Próbáld ki a szenet,abból nem kell annyi féle. Gyurmaradír (monopolradír) segít tónusokat kiadni,de csak óvatosan. Zsepivel is kiszedheted. A végén fixáld hajlakkal ,de ne túl közelről kb 60-70cm legyen és kicsit oldal irányból kell fújni.

Miért szeretem jobban,mint a ceruzát?

- nem fénylik

- nagyobb felületeket gyorsan ki lehet alakítani vele.

Mi a hátránya?

- fixálás után is könnyebben fog, maszatolódik

A kép jó,főleg,ha első,de a szemek tényleg kicsit síkban vannak.

Figyeld meg. A felső szemhéj kicsit árnyékot vet a szemgolyóra.Az alsó szemhéj vastagsága nálad nem látszódik.A szemzugok kicsit sötétebbek legyenek,mint a szemgolyó. A szemgolyó attól golyó,mert nem egyformán fehér.

Remélem adtam pár tippet:)

2013. szept. 13. 08:41
 6/13 A kérdező kommentje:

Először is nagyon köszi, másodszor pedig hát igen.. Sima a4-es nyomatatópapíron van, radíroztam is meg el is kentem:D

Nem tanultam soha, ezt csak így ahogy jónak láttam úgy dolgoztam:)

Ki fogom próbálni amit mondtál, az biztos.

Szabad kérdeznem milyen fősuli? Engem is érdekelne!:)

#5, neked is köszönöm. Pont ezért is írtam ki, hogy ilyen tippeket kapjak amikre legközelebb figyelni fogok. :)

2013. szept. 13. 13:33
 7/13 A kérdező kommentje:

Ha érdekel valakit itt a második nekifutás:D

[link]

2013. szept. 13. 19:41
 8/13 A kérdező kommentje:

na még egy mr white így estére papírra lett vetve, most pedig alvás ezerrel:D

[link]

2013. szept. 14. 00:34
 9/13 anonim válasza:
Azta! Hát ezek valami fantasztikusak :D Ha csak fele ilyen jól tudnék rajzolni :/
2013. szept. 14. 15:43
 10/13 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

hát gyakorlok..:D

2013. okt. 8. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!