Aki a jobboldalt támogatja, az rasszizmust is támogat?
Millió egy skinhead, meg önmagát hazaszeretőnek nevező ember a kissebbség elriasztásában látja a kiutat és többségben mind a jobbikra szavaznak. Ha én nem értek egyet a rasszizmussal, mondjuk "cigány" vagyok, akkor van-e értelme erre a párta szavazni, még ha tetszik is a program, vagy csak a rosszakaróim alá adnám vele a lovat?
(Persze tudom, hogy jobboldalinak lenni nem egyenlő a rasszizmussal, de lehet-e egy párt nem rasszista, aminek a támogatói zömében azok?)
A párt maga nem rasszista , legalábbis nagy részben nem az.
A támogatói között viszont vannak rasszisták is.
Viszont a Jobbik szavazói nem sokkal rasszistábbak, mint a Fidesz vagy az MSZP támogatói.Erre vannak kutatási adatok is.
A roma kisebbséggel rengeteg probléma van.
Őszintén szólva valamilyen szinten MINDEN ember rasszista. A cigány is, a zsidó is, a fehér is, az ukrán is, a német is, a magyar is, a néger is.
Hányszor kellett végighallgatnom, MSZP-s imserősök, rokonok, barátok érvelését, hogy miért nem szavaznának a Fideszre... az első indok: há' mer' az Orbán cigány. És ez érv, egy elvileg balliberális párt szavazóinál. A Jobbik sem rasszista papíron, gyakorlatilag a szavazói nagy része az.
Én is rasszista vagyok a szó szigorú értelmében. Ha késő éjjel az utcán egy 10 fős cigány banda jön velem szemben, akkor tele a gatya és átmegyek inkább az út másik felére. Ha lenne egy boltom és eladót keresnék, szinte biztos, hogy a cigány jelentkezőt azonnal kigolyóznám. Stb. Viszont van nagyon jó cigány barátom, és nem gondolom azt, hogy ki kéne őket irtani, vagy hasonló. Csak vannak előítéleteim, és ez már a szó szoros értelmében rasszizmusnak számít.
Köszönöm az értelmes válaszokat! Hát, lehet erről a témáról beszélgetni. Érdekel a téma teljes kifejtése. Én jelenleg 18 éves vagyok és érdekel a politika, ha már van beleszólásom. Elég sok papírt kaptam szórólap formájában a jobbiktól, és ezek a dilemmák valahogy nem hagynak nyugodni.
Előre köszönök minden választ, ami segít szélesebb rálátást szerezni a pártra, annak propagandájára, valós, és valótlan célkitűzéseire.
(Mondhatnátok, hogy nézzem meg inkább a weboldalukat, de hitelesebb szavazópolgárok szájából reálisabb képet kapni, mint amit a plakátokon látok.)
Van cigány a Jobbikban, méghozzá az egyik alapszervezetük vezetője.
Sőt még egy zsidó cimborájuk is van, a magyar gárda egyik alapírója is egy zsidó vallású ember.
A Jobbik csak igen csípős kritikákat fogalmaz meg, erősen bírál ,nem habozik, de nem rasszisták.
A párt legalábbis nem az.
3-asnak:
Ha nem alkalmaznál a boltodban cigány származású személyt, akkor hogy vagy képes tiszta lelkiismerettel cigányokkal barátkozni? Már megbocsáss, de véleményem szerint ez a nyilvánvaló ellentmondás iszonyatos képmutatásra és nagyfokú gerinctelenségre vall a részedről, „cimbora”.
"Ha nem alkalmaznál a boltodban cigány származású személyt, akkor hogy vagy képes tiszta lelkiismerettel cigányokkal barátkozni?"
A cigány barátommal még kisgyerekkoromban barátkoztam össze, amikor még nem volt igazán világos számomra, hogy milyen a cigányok többsége. Amúgy meg azért nem alkalmaznék cigányt a boltomban, mert oké, hogy 20%-uk normális, de én erre csak úgy tudnék rájönni, hogy az-e, hogy hetekig ismerkedek vele, amire pedig semmi kedvem nem lenne, ha egy bolt vezetésével kéne bajlódnom.
"Már megbocsáss, de véleményem szerint ez a nyilvánvaló ellentmondás iszonyatos képmutatásra és nagyfokú gerinctelenségre vall a részedről, „cimbora”."
Már megbocsáss, én csak jobban tudom, hogy mit érzek és mi van velem, mint te tahókám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!