Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek milyen lett a...

Szerintetek milyen lett a portrém?

Figyelt kérdés

Mivel utálom, hogy a családom és a barátaim ilyen téren valószínüleg elfogultak velem szemben, és lehet csak mondják, hogy szép...Ezért arra gondoltam, hogy itt kérdezem meg teljesen anonimban. :D

Szívesen fogadom a kritikát és örülnék, ha felhívnátok a figyelmem a hibákra, mert nekem ez fontos lenne. Jöhet hideg meleg. :) És aki felismeri, hogy ki van a rajzon az írja le a nevet. :)15/L

[link]

2013. aug. 4. 08:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem ismerem fel,persze ez lehet az én tudatlanságom, de sok helyen el van rajzolva. A leginkább a száj körüli részek zavaróak. Egyrészt ,ha a száj ebből a szögből látszódik,akkor szerintem a képen balra lévő arcrész nem látszódhatna így. Az ajkak tónusa sem jó.
2013. aug. 4. 08:49
 2/8 anonim válasza:
nekem kifejezetten tetszik. sajnos én sem ismerem fel. mint ahogy az előző írt a tudatlanság miatt. nekem is a szája úgy mond nem "élethű" de ezen kívül nagyon tehetséges vagy :D
2013. aug. 4. 09:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kell, hogy élethűbb legyen. A fénykép és a portré között ez a különbség. Ha az jut mindenki eszébe róla, akit ábrázolni akartál, akkor jó! Még akkor is, ha gyermek korábban kapott egy átszállót a bal járomcsontjára, így beljebb csúszott.
2013. aug. 4. 09:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. :) Az első kettőhöz az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám élethűbbé tenni a szájat?
2013. aug. 4. 09:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Őszintén, nem túl jó, de 15 évesen nem vagy még elkésve, hogy fejlődj (igazából sosem vagy, a rajzolás tanulható nagyrészt). Ha csak hobbiból szeretnél rajzolgatni magadnak, akkor ezzel már az ügyesebbek közé tartozol.

Egyébként a legnagyobb baj a technikával van szerintem, anatómiailag sem tökély, de ez nem egy könnyű kép, nyitott szájat elég nehéz rajzolni.

Nagyon gyengék a tónusok, erőteljesek és mechanikusak a vonalak. Én úgy kezdenék a helyedben, hogy eldöntöm, vonalrajzot vagy tónusos rajzot akarok.

Ha vonalrajzot akarsz, akkor azzal hangsúlyozod, hozod előtérbe, hogy nem végig ugyanazzal a vonalvastagsággal rajzolsz, hanem vastagítod, vékonyítod a vonalakat, és nem kell feltétlenül mindent körbekontúrozni (ebben egyébként már így is érdemelsz egy kis dicséretet,

mert a szemeket általában a kezdő rajzolók körbe szokták kontúrozni, ami nagyon természetellenes, te legalább az alsó kontúrt már elhagytad).

Ha tónusos rajzot szeretnél inkább, akkor először egy eszközváltást javaslok, mert a ceruzával

azt elég nehéz, sraffozással kéne tónusozni, nem így satírozva, ami szerintem eszméletlenül

nehéz. Persze satírozni is lehet, nem szeged meg a törvényt, de akkor az a minimum, hogy

sokféle keménységű ceruzát beszerezz, hogy nagyobb különbséggel tudj tónusozni.

De én inkább a szenet javaslom:)

Nagyon hosszan tudnék még írni, de már így is túlzásba vittem szerintem :D Ha van valami kérdésed, nyugodtan írj :)

2013. aug. 4. 11:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem éppen egy Ásító inas, de szerintem fogjuk rá erőltetve, hogy elmegy, és még nagyon van mit fejlődnöd. :D
2013. aug. 4. 11:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Azt javaslom fekete-fehér képeken nézd meg a tónusokat.
2013. aug. 4. 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:

A renderelésbe nem akarok belemenni, alapvető hibái is vannak.

A szem nagyon stilizált, az orr asszimmetrikus, az ajkak pedig nincsenek befejezve.

Valaki írta, hogy nem kell, hogy élethű legyen. Ez igaz, nem is azzal van gond. Lehet akár nagyon stilizált is, de akkor is konzisztensnek kell lennie. Ez láthatóan egy többé-kevésbé realisztikus portré akar lenni, kezdő hibákkal, miszerint nem tudja, hogy néz ki egy szem (csak próbálok tényeket írni, nem bántó lenni, kedves kérdező, én személy szerint hihetetlenül béna voltam még évek után is s én sem értem, de igaz: folyton embereket látunk, de ha elkezdünk rajzolni, sokáig úgy tűnhet, hogy még nem láttunk embert).

Valamilyen szint persze már megvan, az arányok egész rendben vannak, rengeteg nagyságrendekkel rosszabb arcot láttam életemben (sokat járok grafikus fórumokra és jó vagyok kritizálásban, kedvencem pont a portrék...), de azért ez még erősen kezdő szint.

Az viszont jó, hogy mersz ilyen nehezet rajzolni, sokan gyávák ám :) Pedig alapvetően fontos, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, különben sosem fogunk fejlődni. A nyitott száj rengeteget nehezít, ebben nagy tapasztalatom van :(

Nem ismerem fel, de ez nem biztos, hogy a rajz hibája.

2013. aug. 7. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!