Szerintetek milyen lett a portrém?
Mivel utálom, hogy a családom és a barátaim ilyen téren valószínüleg elfogultak velem szemben, és lehet csak mondják, hogy szép...Ezért arra gondoltam, hogy itt kérdezem meg teljesen anonimban. :D
Szívesen fogadom a kritikát és örülnék, ha felhívnátok a figyelmem a hibákra, mert nekem ez fontos lenne. Jöhet hideg meleg. :) És aki felismeri, hogy ki van a rajzon az írja le a nevet. :)15/L
Őszintén, nem túl jó, de 15 évesen nem vagy még elkésve, hogy fejlődj (igazából sosem vagy, a rajzolás tanulható nagyrészt). Ha csak hobbiból szeretnél rajzolgatni magadnak, akkor ezzel már az ügyesebbek közé tartozol.
Egyébként a legnagyobb baj a technikával van szerintem, anatómiailag sem tökély, de ez nem egy könnyű kép, nyitott szájat elég nehéz rajzolni.
Nagyon gyengék a tónusok, erőteljesek és mechanikusak a vonalak. Én úgy kezdenék a helyedben, hogy eldöntöm, vonalrajzot vagy tónusos rajzot akarok.
Ha vonalrajzot akarsz, akkor azzal hangsúlyozod, hozod előtérbe, hogy nem végig ugyanazzal a vonalvastagsággal rajzolsz, hanem vastagítod, vékonyítod a vonalakat, és nem kell feltétlenül mindent körbekontúrozni (ebben egyébként már így is érdemelsz egy kis dicséretet,
mert a szemeket általában a kezdő rajzolók körbe szokták kontúrozni, ami nagyon természetellenes, te legalább az alsó kontúrt már elhagytad).
Ha tónusos rajzot szeretnél inkább, akkor először egy eszközváltást javaslok, mert a ceruzával
azt elég nehéz, sraffozással kéne tónusozni, nem így satírozva, ami szerintem eszméletlenül
nehéz. Persze satírozni is lehet, nem szeged meg a törvényt, de akkor az a minimum, hogy
sokféle keménységű ceruzát beszerezz, hogy nagyobb különbséggel tudj tónusozni.
De én inkább a szenet javaslom:)
Nagyon hosszan tudnék még írni, de már így is túlzásba vittem szerintem :D Ha van valami kérdésed, nyugodtan írj :)
A renderelésbe nem akarok belemenni, alapvető hibái is vannak.
A szem nagyon stilizált, az orr asszimmetrikus, az ajkak pedig nincsenek befejezve.
Valaki írta, hogy nem kell, hogy élethű legyen. Ez igaz, nem is azzal van gond. Lehet akár nagyon stilizált is, de akkor is konzisztensnek kell lennie. Ez láthatóan egy többé-kevésbé realisztikus portré akar lenni, kezdő hibákkal, miszerint nem tudja, hogy néz ki egy szem (csak próbálok tényeket írni, nem bántó lenni, kedves kérdező, én személy szerint hihetetlenül béna voltam még évek után is s én sem értem, de igaz: folyton embereket látunk, de ha elkezdünk rajzolni, sokáig úgy tűnhet, hogy még nem láttunk embert).
Valamilyen szint persze már megvan, az arányok egész rendben vannak, rengeteg nagyságrendekkel rosszabb arcot láttam életemben (sokat járok grafikus fórumokra és jó vagyok kritizálásban, kedvencem pont a portrék...), de azért ez még erősen kezdő szint.
Az viszont jó, hogy mersz ilyen nehezet rajzolni, sokan gyávák ám :) Pedig alapvetően fontos, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, különben sosem fogunk fejlődni. A nyitott száj rengeteget nehezít, ebben nagy tapasztalatom van :(
Nem ismerem fel, de ez nem biztos, hogy a rajz hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!