Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek milyen ez a vers?

Szerintetek milyen ez a vers?

Figyelt kérdés
[link]

2013. aug. 1. 10:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Izé.... Khm... Ez hányadik versed?
2013. aug. 1. 10:33
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Nekem kicsit osszevisszanak tunik. A rimek eroltetettek, a szotagszamok nem stimmelnek, a valasztott szavak nemelyike regies, fenkollt, mas reszei meg pont az ellentete. A mondanivalot meg nem egeszen ertem.

Probalkozasnak amugy nem rossz, de meg van hova fejlodni.

2013. aug. 1. 10:50
 3/11 Gyakori Válaszoló válasza:
100%

Értelmetlen siralom

Verselésed fájdalom

2013. aug. 1. 11:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Amúgy időmértékes, hat hexameter sor + egy disztichon.
2013. aug. 1. 11:29
 5/11 anonim ***** válasza:
36%

ma 10:50: ha nem értesz hozzá, ne okoskodj!

Tökmindegy, hogy hány szótagos a retkes sor, ez kb. az alibiző 12 éves versírók mániája.

A verslábak/ütemek számának kell megegyeznie, akkor okés lesz.

Valóban hexameter, mondjuk elég tisztátlan egy forma.

80 %-ban spondeusok vannak benne, de a kötelező 5. láb okés, az daktilus. De azért ennél illik tisztábban nyomni, így nagyon lassú. A törekvésért azért dicsekvés jár.

A rímek gyengék, de ez még a kisebbik baj.

Nem igazán egyedi.

A kortárs költőknek is gyakori hibája, és az amatőröknek is: nem tudnak kitűnni.

Ha Te azt szeretnéd, hogy felfigyeljenek rád, újat kell mondanod. A báránybőrbe bújt farkas, a sápadt arcom kővé dermed, mind lerágott csontok. Túl ismertek. Újat kell mondanod.

De pl. ez a sorod:

Bársonyos ajkad a rejteke késélű fogaidnak

Sokkal kevésbé ilyen(bár teljesen ugynazt mondja el, mint az előző).

Jó dolog formaverset írni, és ez az igazi vers, ezt folytasd, de minden versednek legyen alapkoncepciója, legyen benne "pláne".

2013. aug. 1. 12:17
 6/11 anonim ***** válasza:
80%
5-os, te nagyon el vagy tevedve. A kerdezo nem kototte ki, hogy csak irodalmarok nyilatkozhatnak, es tudtommal a versek sem csak hozzaertoknek szolnak. A masik meg, hogy vegul ugyanazt irtad le mint en. Te kis frusztralt bolcsesz :)
2013. aug. 1. 12:40
 7/11 Kései Sirató ***** válasza:
Szerintem középszerű, túl sok benne az alany-állítmány, kevés a költői eszköz..
2013. aug. 1. 14:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi az hogy ugyanazt írtuk?

Most nagyon nagy hero vagy, hogy lepontozol -.-

Ember, én normálisan elmondtam a véleményemet, Te meg okoskodtál ilyen abszurd tévhitekkel.

A hexameterben nem kell ugyanott lennie a spondeusoknak.

Tökmindegy, felcserélheted a sorok között a felosztást, én csak annyit mondtam, hogy el vagy tévedve, mint atom.

Miért kell bírálni, ha nem csak beböfögök valamit, hogy "egész jó, gyakorolj még".. ?

2013. aug. 1. 15:31
 9/11 anonim ***** válasza:
41%

és ha nem csak irodalmárok nyilatkozhatnak, akkor oké, mondd el, hogy milyen érzéseket váltott ki belőled, mit gondolsz a mondanivalójáról, esetleg a nyelvezetéről.

De akkor ne okoskodj bele olyanba, amit csak sejtesz/gondolsz.

Nem kéne félrevezetni a Kérdezőt.

2013. aug. 1. 15:32
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

Figyelj te nyomi!

1. Nem én pontoztalak le, világos?

2. Írtam aránylag részletes véleményt, nem csak annyit, hogy "szar".

3. Valaki kiír egy kérdést "Hogy tetszik az autóm?", erre te leszólod a válaszolók közül azt, aki nem autószerelő? Kifejtettem a véleményem, konstruktív kritikát írtam, erre te meg itt hőzöngesz a hexameterekkel, meg, hogy ne szóljak bele. Normális vagy, öcsém? :)

2013. aug. 1. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!