Szerintetek ilyen munkákkal vállalhatok portrérajzolást pénzért?
Ugye viccelsz, hogy nem tudod? ( Tényleg igaz az, hogy aki igazán tehetséges, az szerény és nem tudja magáról,hogy az)
Gyönyörúen rajzolsz!!!
Szerintem simán vállalhatsz pénzért, portrét!
Hát nem voltam benne biztos hogy elég-e ehhez így rajzolni:)
Nem tanultam csak jött magától, aztán gyakoroltam:)
Szerintem is szépek és ügyes vagy, de ez még kevés. Nem beszólásnak szánom csak segíteni szeretnék. Gyakorolj sokat!
Természetesen minden arcnál vannak eltérések,ezért kell alaposan felmérni az alanyt, de van pár általánosság. Szembenézeti portrénál a szemmagasság felezi a fejet függőlegesen, vagyis a szemmagasság-fejtető és szemmagasság álltávolság az ugyanakkora. A szem 5x fél rá vízszintesen a szemmagasság vonalára. Vagyis a két szem között is van egy szemtávolságnyi hely, valamint a szemektől a fülek irányába is elfér egy-egy szemnyi távolság.A fejet vízszintesen fel lehet osztani harmadokra, az alsó harmadnál van az orr alja. Az orr alja vagy a száj teteje egy vonalban van a fül aljával, a fül teteje pedig a szem tetejének a vonalával van egy magasságban. A száj szélei a szem közepével vannak egy vonalban függőlegesen.
Mint mondtam ezek nem igazak mindenkire ezért kell felmérni az arányokat. Ajánlom, hogy a fej "keretével" kezdj, amit 4 pont jelöl ki. A fej teteje, az áll alja, és mindkét oldalon egy-egy pont a fej legszélesebb részénél. Az ujjadat vagy a ceruzádat használhatod a mérésnél ha modellel dolgozol. Összekötöd a pontokat sarkosan. Elkezded kidolgozni a rajzot. Összefüggéseket keresel az arcon, fentebb írtam példákat. Arra figyelj, ha nem szembenézeti portréról van szó, hogy az arcot egy gömbre rajzolod. A vonalaknak hajlítottaknak kell lenniük.
A tónusozást pedig csak érezni kell.A tónusok összhangja relatív dolog, olyan mint az arc térbeli részeinek az aránya. Addig csinálod amíg ez az összhang kialakul.
Látszik, hogy ügyes vagy és tudsz rajzolni szóval ne haragudj, hogy úgy tűnik mintha kioktatnálak, nem ez a célom. Rengeteg dolog passzol a rajzokon, de van amin van mit javítani. Remélem tudtam segíteni még ha csomó olyan dolgot is írtam ami egyértelmű lehet számodra.
Jó rajzolást!
ha kell modell gyakorolni, szólj csak! :)
22/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!