Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerinted egy jó kép vagy...

Szerinted egy jó kép vagy bármilyenfajta műalkotás, tehetségenkívűl, mennyire függ attól, hogy mivel csinálják?

Figyelt kérdés
mármint jó minőségű eszközökkel
2013. jún. 14. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha az a kérdés,hogy pl egy mobil fényképezővel készült kép lehet-e olyan értékes,mint egy több milliós géppel készült. Vagy egy iskolai vízfestékkel készült lehet -e olyan ,mint egy igazi profi festékkel készült,akkor a válasz,hogy igen,de nagyon beszűkíti a lehetőségeket ( a tartósságról most ne is beszéljünk)

Pl ha a te képedhez egy adott pigment piros színére van szükséged,hogy erősítse a képed kifejezőerejét,akkor nem tudod megcsinálni iskolai festékkel,mert az sose lesz olyan intenzív. Illetve a pigmentek tulajdonságai mások,mint a sima szinezőanyagoké Kompakt fényképezővel nem tudsz olyan mélységélességet csinálni , nem tudsz olyan fényviszonyok mellett fotózni stb.

2013. jún. 14. 20:55
 2/5 A kérdező kommentje:

ne túlozzunk:D pl. egy egyszerű ceruza, vs. egy drága, vagy drágább vs. olcsobb profi fényképező.

A példádban elég nehéz eldönteni, ha saját ötletemre készítek valamit:D Bár talán csak egy bizonytalan buta kérdés:))

2013. jún. 14. 21:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Mint írtam lehet. Ha látok egy képet,akkor nem attól lesz jó,hogy mivel csinálták,de aki csinálta lehet nem tudta volna létrehozni gyengébb minőségű eszközzel.
2013. jún. 14. 22:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez igaz. a kiírt kérdés lényegében arról szólt, hogy egy ismerősőm, aki alkot, és arról beszél, hogy "ezzel- meg azzal" a dologgal, milyen profi módon lehet alkotni, bár ez talán nem kéne befolyásoljon, de én meg mindig úgy érzem mindegy nekem, mivel rajzolok vagy pl. fotózok(bár nem telefonos-gépről van szó), talán azért mert inkább a tárgy foglalkoztat csak, az elmélet ami megalapozza a mű mondanivalóját, ami legtöbbszőr jól is sikerül, annyira, hogy tartok hozzá, és nem sajnálom azt ha egy gyengébb minőségű eszközzel készült, nem is tudom másképp elképzelni.:D máskor meg "másokkal hasonlítgatva magam" elhomályosul az egész
2013. jún. 14. 23:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Tapasztalataim szerint nem függ.

Üdv R.

2013. jún. 16. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!