Tetszik ez a vers?

Figyelt kérdés

Égi óceán végtelen kékje,

Déli tikkadt felhő szökik rajta,

Ekképp siet hogy szeme elérje,

S hallja hogy szív dobban szív alatta.

Alá hullva könnyeit kövéren,

Nyúzott sikoly hasít csöndességbe,

Ádáz harc után pihen ölében,

Mi szép született földön és égbe.

Némán a báránypamat elillan,

Akárhány cudar mennykő még villan,

Kisded örök pihen karjaidban.

2013. jún. 11. 20:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket jót, építőt egyaránt!

21:03 -> Köszönöm a kritikát!

-Azért tűnik/tűnhet tinipátoszinak mert lényegében tini vagyok, 17 éves. :) De igyekszem mindennemű mai tinibölcseséget és hasonlókat kerülni, de nyilván koromból kiindulva nem tudom teljes egészében eltüntetni a sorok közül.

-Nem is volt tervemben hogy egymásba láncolódjanak a sorok, eredetileg első és második négy sor, és az utolsó három sor képezett volna három versszakot. Persze versszakon belül szerettem volna ha úgy látják hogy kapcsolódnak a sorok egymáshoz.

21:12 Elna -> Köszönöm szépen! Valóban épp az lenne a célom hogy el kell gondolkozzon az olvasó rajta, így hagyva mélyebb nyomott a mondanivaló. :)

2013. jún. 11. 21:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Szentem egész jó, de csiszolatlan. A rímek botlanak, és ritmustalan. De legalább van benne rejtélyesség, kis verstant tanulhatnál.
2013. jún. 12. 10:40
 13/15 A kérdező kommentje:
10:40 Pedig a rímekre próbáltam figyelni, de köszönöm a véleményt és kritikát! :)
2013. jún. 12. 19:50
 14/15 anonim ***** válasza:
A rímekkel inkább az a baj, hogy nem azonos a ritmusuk. Nem dekára kell őket mérni, hogy hány betű egyezik meg a két szóban, ha az egyik trocheus, a másik szó jambus, akkor eleve hibádzik.
2013. jún. 12. 20:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Végre valami, amire azt mondom, nem reménytelen! Vannak benne hibák, de legalább már nem egy "úgy fáj a szívem, miért hagytál el engem" típusú klisés takonyfelhő. Olvass, írj, olvass, írj, olvass, írj! Ez a biztos recept a fejlődésre. Hajrá!!!
2013. jún. 13. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!