Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Meg lehet-e tanulni (újratanul...

Meg lehet-e tanulni (újratanulni) felnőttként (36 évesen) gordonkázni (csellózni)?

Figyelt kérdés
25 évvel ezelőtt tanultam csellózni, és volt hozzá tehetségem. Van zeneiskolai bizonyítványom is. Csak akkor elment a szeretett tanárom, és az új tanárnál már nem tanultam úgy, ezért abbahagytam akkor. Mondták, hogy meg fogom bánni, és tényleg megbántam mire felnőttem. Csak akkor még éretlen voltam, hogy megértsem. Akkor kötöttem az ebet a karóhoz, hogy nem fogom megbánni. De most visszatekintve tényleg. Mindig olyan fájó nosztalgiával tekintek a csellós éveimre. És nagyon tehetséges voltam.

2013. jún. 11. 10:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Világhírű virtuóz valószínűleg nem lesz már belőled, de természetesen felnőttként is lehet fejlődni.
2013. jún. 11. 11:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Mivel az alapjaid megvannak (ha tudatosan nem is feltétlenül emlékszel rájuk), szerintem simán. Pablo Casals már nem lesz belőled, de többnyire azokból sem, akik hatévesen kezdik, és sosem hagyják abba. Én a zongorával vagyok így, gyerekkoromban tanultam 6 évet, akkor versenyekre is járattak, aztán 13 évesen abbahagytam. Felnőttként kezdtem újra gyakorolni, és középnehéz darabokat lazán megtanulok (Chopin noktürnök, Brahms balladák stb.)
2013. jún. 11. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!