Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek ezekről a...

1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#9: Tipikusan az a helyzet ezekkel a képekkel, ami nagyon-nagyon sok kezdő fotóival. "Hát ez így szar, de átrakom FF-be, húúúúezjó." A fekete-fehér filmes példa eléggé nevetséges, lehet kapni normál hangkazettát is, mégse mondjuk azt, hogy azon zenét kiadni művészet és/vagy jó dolog. Az a fotó pedig nem esküvői fotó, csak látott egy menyasszonyt és lekattintotta, semmi köze az esküvői fotóhoz, drámai hatás pedig egyáltalán nem kell egy esküvői fotóra. Nem mindegy, hogy jobban visszaadni a hangulatot, vagy létrehozni egy hangulatot ami addig nem létezett, márpedig ezek a képek létrehoznak valamit, ami addig nem létezett, viszont semmi értelme sincs.

Az pedig, hogy a 60D és a kompaktgéped között a felbontás alapján vonsz párhuzamot elárulja rólad, hogy halvány lila gőzöd sincs a fotográfiáról. A 60D egyébként 18MP tehát nincs eget verő különbség az általad említett 13MP felbontású szenzorral rendelkező kompaktod és a 60D között, ekkora felbontásbeli különbség esetleg akkor számít, ha óriásplakátra fotózol de ezzel a tudással gondolom nem így van. A felbontás egy klassz mérőszám, de pláne ekkora kategóriabeli szakadékkal (kompakt-vs.belépőfelsőkategóriás dSLR)teljesen irreleváns összehasonlítási alap. Az pedig, hogy a kompakt kevésbé enged beleszólni az expozícióba megint csak a kompakt mivoltát erősíti, semmi köze a felbontásához.

Karakteres képeket jó fotós tud csinálni, nem pedig jó fényképezőgép. A technika alapkövetelmény, de nem helyettesíti a kezelőjét. "Meglátásilag" pedig semmi sincs ezekben a képekben, "mindenkimeglőttetucatfotók" amik turistamódban készültek. Bocsi.

2013. jún. 9. 21:47
 12/18 anonim ***** válasza:

" Nem mindegy, hogy jobban visszaadni a hangulatot, vagy létrehozni egy hangulatot ami addig nem létezett, márpedig ezek a képek létrehoznak valamit, ami addig nem létezett, viszont semmi értelme sincs. "

Mi van akkor, ha valaki nem az adott hangulatot próbálja meg megragadni, hanem a saját szemszögéből, illetve a saját érzéseit akarja belevinni? Szerintem ez nagyobb feladat, a realitást mindenki jobban meg tudja ragadni.

2013. jún. 10. 00:12
 13/18 anonim ***** válasza:

És miből gondolod, hogy az adott képnek nincs értelme? Ugyanúgy lehetnek benne érzelmek, meglátások, amelyek valakinek jelentéseket hordoznak, és nem biztos, hogy ezt mindenki egyből megérti.

Például a színházas fotók nekem visszaadják az előadás hangulatát, és mivel írta a kérdező, hogy werk-, illetve színházi próbafotók, így megkérdőjelezem az értelmetlenségét.

Akkor maga a darab/film is értelmetlen volt?

2013. jún. 10. 00:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Még fejlődnöd kell, de határozottan tehetséges vagy.
2013. jún. 12. 09:51
 15/18 anonim válasza:
Hát ki ez a jóképű fiatalember? :D
2013. jún. 14. 20:36
 16/18 anonim ***** válasza:
Aha, tehát amit a néző "nem ért" az művészet.Nem szimplán céltalan sz@r hanem művészet.Értem
2013. jún. 15. 10:13
 17/18 anonim ***** válasza:
Én nem igazán értek a fotózáshoz, ezt leszögezem, csupán annnyit tudok megállapítani, hogy unalmas, tucat-e (a képek 95 %-a a fotós oldalakon), vagy van benne valami, amire felkapom a fejem. A tieidben van. Az épületes képek nagyon tetszenek, érdekes hangulatuk van, bejön. Amin emberek vannak, az annyira nem jön be.
2013. jún. 16. 15:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem tetszenek! Én is szeretek fotózni :)
2013. jún. 25. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!